KOLIKO STE VI POTROŠILI? Ovo je visina prosječnog računa za struju za avgust mjesec! - Volim Podgoricu

KOLIKO STE VI POTROŠILI? Ovo je visina prosječnog računa za struju za avgust mjesec!

Domaćinstva su u avgustu potrošila 124.187.420 kWh (kilovatsati) električne energije, što je skoro 10 odsto više u odnosu na julsku potrošnju, odnosno 11,7 odstoviše u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom avgusta 2016. godine.

 

Potrošnja električne energije za prvih 11 dana avgusta oborila je dnevne i nedeljne rekorde potrošnje u ljetnjim mjesecima otkako se vrše mjerenja. Tako je 10-og avgusta zabilježena najveća dnevna potrošnja el. energije na distributivnom sistemu, u ljetnjim mjesecima, koja je iznosila 9.860 MWh. Za period do 11 avgusta distributivna potrošnja je bila za čak 21 odsto  viša nego u istom periodu prethodne godine, a 11 odsto viša nego u istom periodu 2015-e kada je registrovana najveća distributivna potrošnja za posmatrani period.

 

Prosječan avgustovski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 39,89 eura. Domaćinstva uPljevljima bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23,65 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 74,86eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 2,02 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 2,71 odsto kupaca.

 

Avgustovske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 55,1 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 186.550 kupaca.

 

Podsjećamo da na portalu www.epcg.com kupci mogu kreirati nalog koji će im omogućiti da račune dobijajuu Inbox svoje elektronske pošte ili putem SMS-a. Sve informacije mogu se vidjeti i na Facebook strani EPCG, a detaljne informacije potrošači mogu dobiti i besplatnim pozivom na broj 19100.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com