Kotorskim vatrogascima plate po starom - Volim Podgoricu

Kotorskim vatrogascima plate po starom

Predsjednik kotorske opštine Vladimir Jokić vatrogascima je obećao da će im zarade ostati na dasadašnjem nivou, a da će im se, “u što kraćem roku”, isplatiti iznos za koji je umanjena avgustovska plata.

Jokić se danas sastao sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja, a prisustvovali su i predstavnici Sindikata vatrogasaca. Kako je navedeno u zajedničkom saopštenju, razmatrani su razlozi koji su doveli do smanjivanja zarada zaposlenima u ovoj službi.

“Jokić je upoznao zaposlene da je Opština Kotor od ovog mjeseca počela implementaciju Zakona o zaradama u javnom sektoru, koji je usvojen u martu prošle godine, čijom su primjenom smanjene zarade kotorskim vatrogascima. On je tom prilikom iznio da je lokalna samouprava od samog početka preduzimala sve napore kako bi plate u Službi zaštite i spašavanja ostale nepromijenjene. Kako je taj proces zahtijevao pribavljanje odgovarajućih saglasnosti i tumačenja Zakona, neophodno je bilo određeno vrijeme za njegovo okončanje. To je razlog zbog kojeg su avgustovske plate vatrogascima u Kotoru isplaćene u manjem iznosu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su nepotpuna obaviještenost i jednim dijelom nedostatak komunikacije između Sindikata Službe zaštite i Opštine Kotor doveli do toga da se “u fokusu medijske pažnje nađu navodno loši odnosi lokalne uprave i vatrogasaca”.

Jokić je, u razgovoru sa pripadnicima Službe zaštite istakao da lokalna samouprava visoko cijeni rad i zalaganje kotorskih vatrogasaca.

“On je kazao da reagovanje u medijima nije bilo potrebno i obećao da će zarade vatrogascima ostati na dosadašnjem nivou, a da će se razlika za avgustovsku platu isplatiti u što kracem roku. Pripadnici Službe zaštite i spašavanja su izrazili nezadovoljstvo što ih lokalna samouprava nije upoznala sa namjerom da im se smanji avgustovska plata. Na kraju su sagovornici izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorom i konstatovali da će sve buduće nesporazume, ako do njih dođe, rješavati u direktnim razgovorima”, zaključuje se u saopštenju.

 (Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com