Nikola Marković: Umjesto da osudi prijetnje smrću, Duško Marković pokušava da optuži medije - Volim Podgoricu

Nikola Marković: Umjesto da osudi prijetnje smrću, Duško Marković pokušava da optuži medije

Umjesto da sa pozicije premijera osudi prijetnje smrću i uvrede koje su upućene novinaru “Dana”, predsjednik Vlade Duško Marković zamjenom teza pokušava da optuži medije zbog toga što profesionalno rade svoj posao, saopštio je danas Nikola Marković, zamjenik glavnog urednika dnevnog lista “Dan”.

“To samo pokazuje nedostatak političkog kapaciteta premijera ali i jasno odslikava ambijent u kome rade novinari u Crnoj Gori. Jer naš kolega je upravo pokušao na profesionalan i vaspitan način da obezbijedi da se čuje i druga strana, odnosno da omogući premijerovoj porodici da odgovori na optužbe jedne političke partije”, istakao je Nikola Marković.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković danas je između ostalog kazao da povodom političkog i medijskog pritiska kojem su ovih dana izloženi članovi njegove porodice, poručuje aktivistima i medijskim saradnicima Demokratske Crne Gore da zaobiđu porodicu Marković.

DUŠKO MARKOVIĆ PORUČIO DEMOKRATAMA: Ne dolazite na naša vrata! Ne provocirajte

Mojkovčanin Velizar Marković, brat premijera Duška Markovića, prijetio je preksinoć ubistvom novinarima “Dana”.

“Nije Dan udario na premijerovu porodicu, već su članovi njegove porodice prijetili našem novinaru o čemu postoji audio snimak koji je čula sva crnogorska javnost. Uostalom premijerov brat je juče pozvao novinara “Dana” izvinio mu se i pokajao zbog izrečenih prijetnji, za razliku od premijera koji to pokušava relativizovati izvrtanjem činjenica. Podsjećamo da kada su ljudi na društvenim mrežama i portalima u mnogo blažoj formi prijetili Đukanoviću (bivši premijer Crne Gore i aktuelni lider DPS Milo Đukanović – prim. Vijesti online) ili Katniću (glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić – prim. Vijesti online) bili su odmah uhapšeni, a lice koje je prijetilo redakciji “Dana” juče nije ni saslušano. Toliko o brizi za slobodu medija i pravnoj državi”, kazao je Nikola Marković.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com