Početna » NOVOSTI » NOVI POLITIČKI POKRET: Ujedinjena Crna gora
FOTO: PR CENTAR

NOVI POLITIČKI POKRET: Ujedinjena Crna gora

Goran Danilović i njegovi bliski saradnici predstavili su danas u Podgorici novi politički pokret “Ujedinjena Crna Gora”.

“Danas je Predsjedništvo koje je izabrano u Mojkovcu donijelo odluku da, nakon sramne odluke Ministarstva javne uprave da ime Demos pokloni manjini u stranci, formiramo Politički pokret Ujedinjena Crna Gora. Ova odluka će u narednih sedam dana biti predstavljena Glavnom odboru koji je biran u Mojkovcu, a najkasnije za 45 dana ćemo imati i Skupštinu na kojoj čemo formalizovati ovaj pokret u političku partiju – jaku, parlamentarnu, respektabilnu. Ovaj naš pokret ima od samog starta sve one ljude iz Mojkovca, 12 odbora u Crnoj Gori i izabrane organe stranke,” kazao je Danilović “Vijestima”.

On je zamolio medije da ih u svojim izvještajima oslovljavaju kao Ujedinjena Crna Gora.

“Jer ne želimo da sa dojučerašnjim kolegama iz Demosa imamo više bilo kakvog kontakta jer mi nismo nikakvo otcijepljeno krilo bilo koje stranke. Mi smo u stranci čije su nam ime oteli bili većina, a stranka je gdje su ljudi. Ljudi su sa nama i to nam predstavlja čast i obavezu,” saopštio je on.

 Goran Danilović, Ujedinjena Crna Gora

Ministarstvo javne uprave je dan ranije donijelo odluku kojom se odbija molba Danilovića da bude upisan kao predsjednik stranke umjesto Lekića.

On je prethodno kazao da će poštovati odluku Ministarstva, na čijem je čelu Suzana Pribilović, kakva god ona bila.

U Ujedinjenoj Crnoj Gori je i poslanik Goran Radonjić. U pokretu su, između ostalih, i Vladimir Dobričanin i Dušan Slijepčević.

(Vijesti)

Check Also

Danilović: Ako se opozicija ne ujedini biće zbrisana i nikome neće biti žao

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ocijenio je da nije bilo uslova za održavanje lokalnih ...

Danilović opoziciji: Prekinimo ovu lakrdiju

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović pozvao je opozicione poslanike da se sastanu kako bi se dogovorili ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *