SLAVKO ĐURETIĆ NA SLOBODI: “U pitanju je porodični čovjek, neosuđivan i nekažnjavan, pokajao se, izvinio se…” - Volim Podgoricu

SLAVKO ĐURETIĆ NA SLOBODI: “U pitanju je porodični čovjek, neosuđivan i nekažnjavan, pokajao se, izvinio se…”

Slavko Đuretić, koji se tereti za nanošenje teške tjelesne povrede doktoru Vladimiru Peruničiću, pušten je juče iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija nakon što je Osnovni sud prihvatio žalbu njegovog advokata.

Đuretićev branilac, advokat Zoran Piperović, potvrdio je za Pobjedu da je njegovom klijentu ukinut pritvor i da su u toku pregovori sa Tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice.

“U pitanju je porodični čovjek, neosuđivan i nekažnjavan. Đurišić se pokajao, izvinio se doktoru, tako da ćemo sačekati da vidimo postoji li mogućnost nagodbe sa Tužilaštvom”, kazao je Piperović za Pobjedu.

Dr Peruničić zadobio je tešku tjelesnu povredu (slomljen mu je nos) nakon što ga je Slavko Đuretić, suprug pacijentkinje koja se liječi na Koronarnoj jedinici Kliničkog centra, udario pesnicom u glavu i vrat.

Zbog napada na dr Peruničića uhapšeni su Đuretić i rođak pacijentkinje Goran Kažić.

Nakon saslušanja u Centru bezbjedniosti Podgorica, Kažić je pušten i protiv njega je podnijeta prekršajna prijava, dok je Đuretiću određen pritvor od 72 sata jer je osumnjičen da je nanio teške tjelesne povrede doktoru.

Kako je za Pobjedu prošle sedmice kada se desio napad ispričao dr Vladimir Peruničić, porodica se interesovala da uzme kompletnu papirologiju za pacijentkinju koja se liječi na Koronarnoj jedinici i koja je u teškom zdravstvenom stanju (dubokoj komi) kako bi je odnijeli u Beograd na drugo mišljenje.

“Objasnio sam, da ja to ne mogu da im dam, već je potrebno odobrenje direktora Klinike za bolesti srca ili glavne sestre. Nakon toga nastao je verbalni sukob sa rođakom Goranom Kažićem, da bi me u nastaloj gužvi pesnicom u predjelu glave i vrata udario suprug pacijenkinje, nanijevši mi tešku povredu”, ispričao je ranije dr Perunićić.

Sa druge strane, porodica je saopštila da ih je dr Peruničić vrijeđao bez razloga.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com