VELIKA REGIONALNA AKCIJA: Uhapšeno više osoba - Volim Podgoricu

VELIKA REGIONALNA AKCIJA: Uhapšeno više osoba

Više osoba je uhapšeno na prostoru Unsko-sanskog kantona u Bosni i Hercegovini (BiH) u okviru akcije “Dardaneli” zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa  krijumčarili iz BiH na područje Hrvatske državljane Turske i zemalja Bliskog istoka, javlja Radio Slobodna Evropa.

Kako je saopštilo Tužilaštvo BiH, radi se o zajedničkoj međunarodnoj akciji u borbi protiv ilegalnih migracija koju realizuju u saradnji sa USKOK-om Hrvatske i pravosuđem i policijom Crne Gore.

Grupa koja je uhapšena je, prema saopštenju Tužilaštva, za krijumčarenje ilegalnim migrantima naplaćivala velike iznose novca, najčešće od nekoliko stotina eura, a prema prikupljenim dokazima, za period od oko 2-3 mjeseca, prokrijumčareno je oko 300 osoba.

“Navedena međunarodna akcija detaljno je pripremana na zajedničkim sastancima sa predstavnicima USKOK-a i pravosuđa Crne Gore, a aktivnosti su koordinisane i sa organizacijom SELEC za policijsku razmjenu i saradnju zemalja regiona a upoznata je i Međunarodna agencija za migracije IOM”, saopšteno je iz Tužilaljštva.

Uhapšene osobe biće predate postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o pokretanju predloga za određivanje pritvora, mjera zabrane i drugim aktivnostima u skladu sa zakonom.

2 komentara

  1. Hello! I simply would choose to give a massive thumbs up for any great information you’ve got here within this post. I will be returning to your blog site for further soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com