Zapaljen most na rijeci - Volim Podgoricu

Zapaljen most na rijeci

Most na rijeci Svinjači, u Biočinovićima, koji vodi ka stazi za ekstremno penjanje, zapaljen je prije nekoliko dana.

Vandali su potpuno uništili most, a kolašinski ekstremni sportisti kažu da je to već četvrti put da je uništena infrastruktura oko stijena za penjanje.

Prvo je, priča Željko Pejović, oštećena nastrešnica platforme i ukraden veći dio materijala od kojeg je napravljena.

Tri puta je rušena tabla koja se nalazi na pristupnom putu stijeni, ispisivani su grafiti neprimjerenog sadržaja, podmetnut je požar ispod platforme sa nastrešnicom, kaže on.

“Zaista je neshvatljivo da neko na ovaj način uništava infrastukturu koja služi sportu i predstavlja atraktivan dio kolašinske turističke ponude. Počinioci do sada nijesu otkriveni, pa sumanjam da će i ovog puta. Stijena za slobodno penjanje u Biočinovićima predstavlja izuzetno vrijedan objekat za bavljenje tom vrstom sporta, kao i za pružanje turističkih usluga. Slobodno penjanje na stijeni ima sve više poklonika u Evropi i svijetu. To je vrijedan dio kolašinske turističke ponude”.

 Tereni za slobodno penjanje su rezultat saradnje Austrijsko-crnogorskog partnerstva i Opštine, a projekat je realizovala NVO “Natura”.

Kao nastavak aktivnosti, uz podršku Ministarstva turizma, a u okviru podrške projektima nevladinih organizacija, NVO “Natura” i “Highlander” su izgradili platformu sa nastrešnicom na samoj stijeni.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com