Carević za izbore ako Džaković nastavi bojkot - Volim Podgoricu

Carević za izbore ako Džaković nastavi bojkot

Nosilac liste Demokratskog fronta (DF) u Budvi  Marko Bato Carević tražio je preispitivanje koalicionog dogovora vladajuće većine u tom gradu, navodeći da nezavisni odbornik Stevan Džaković treba da se izjasni da li je i dalje član vladajuće većine. On je kazao da treba što prije organizovati sastanak članica budvanske većine.

“Da za stolom ponovo sjednu svi potpisnici kolicionog sporazuma, da se pogledamo u oči i kažemo sve šta imamo. Bez toga nema dalje. Džaković treba da se izjasni da li je član koalicije i da li ova vlast ima puni legitimitet. Da ne bi ponovo iz neke fioke  izvadio i otvorio ličnu priču sa (Draganom) Krapovićem, zbog koga bi ponovo parlament bio u blokadi, a građani trpjeli”, kazao je Carević “Vijestima”, navodeći da se mora prekinuti politička kriza u tom gradu.

“Mora se razjasniti kakav je status  vlasti, jer ne želimo da budemo dio vlasti koja nema puni legitimitet. Ako ima, radićemo punim kapacitetom, a ako nema,  vratićemo mandate, jer nemamo problem da idemo na izbore”.

Džaković je nakon razgovora sa predstavnicima Demokrata najavio da će prekinuti bojkot lokalnog parlamenta, ukoliko se u Skupštini Crne Gore traže izmjene izbornog zakona, kako bi se odbornici i poslanici mogli neposredno birati. Demokrate su poručile da će tu inicijativu pokrenuti kada se ispune svi uslovi za povratak opozicije u parlament.

Vladajuća većina u Budvi ima 17 odbornika, i bez Džakovićevog prisustva lokalni parlament nema kvorum za rad. Osim Fronta i Demokrata, vladajuću većinu u Budvi čine Građanski pokret URA, Sociojaldemokratska partija (SDP), Demos, SNP i  Liberalna partija.

Iako je Džaković najavio povratak u parlament, odložen je sastanak članova vladajuće koalicije, koji je trebalo da bude održan prije dvije noći. Sastanak je odložen jer su iz DF-a tražili da se  za stolom pojavi Džaković i ostali  članovi koalicije.

“Džaković je potpisao koalicioni dogovor kao nezavisni odbornik. Obavezao se da će se sve odluke donositi jednoglasno. To je  prekršio kada nije glasao za izbor predsjednika Skupštine opštine, koji je izglasan glasovima opozicione Crnogorske. Na istoj sjednici glasao je za izbor Krapovića za predsjednika Opštine. Nas kao odgovorne ljude, prije svega prema građanima, koji su nam dali povjerenje, interesuje njegov sadašnji odnos prema ovoj vlasti i koliciiji”, kazao je Carević.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com