DA LI JE ZAISTA TAKO? Ženama ovako brzo dosadi seks u vezi? - Volim Podgoricu

DA LI JE ZAISTA TAKO? Ženama ovako brzo dosadi seks u vezi?

Ženama seks sa partnerom dosadi poslije samo jedne godine veze, pokazuju nova istraživanja.

Ženama koje su u dužim vezama nije previše do seksa za razliku od onih u kraćim vezama. Zanimljivo je da rezultati studije ne pokazuju isto kada su muškarci i u pitanju – njihovo interesovanje za seks sa istom ženom ne jenjava tokom vremena.

U studiji Univerziteta Sauthempton je učestvovalo 11,508 učesnika, a rezultati pokazuju da 34 odsto žena izgubi interesovanje za seks nakon godinu dana veze u odnosu na samo 15 odsto muškaraca.

“Naša saznanja pokušavaju da prodru malo dublje u tematiku i odgovore na pitanje zašto žene gube interesovanje za seks u dugoj vezi. Posebno zato što je za žene kvalitet i dužina veze, ali i komunikacija sa partnerom presudna za seksualno interesovanje“, kaže profesorka Sintija Grejem.

U studiji je učestvovalo 6,669 žena i 4,839 muškaraca koji su imali samo jednog seksualnog partnera u prethodnih 12 mjeseci. Zanimljivo je da je ženama bilo lakše da pričaju o seksu nego muškarcima.

Inače, ista studija je pokazala i da su najnesrećnije svojim seksualnim životom žene u srednjim godinama, a kao najvećeg ubicu strasti u braku navode dolazak djece u porodicu.

b92

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com