Početna » NOVOSTI » Hronika » Nazire se kraj suđenja Dušku Šariću i Lončaru

Nazire se kraj suđenja Dušku Šariću i Lončaru

Za 21. septembar odgođen je nastavak suđenja Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru, optuženima za pranje 19,2 miliona eura.

Sudija  Apelacionog suda Zoran Smolović juče je najavio  kraj tog suđenja, poručujući odbrani i tužiocu da pipreme završne riječi.

Smolović je obrazložio da glavni pretres odgađa jer je sudu tek u utorak dostavljen dopunski nalaz i mišljenje vještaka finansijske struke Vlajka Milićevića, o dokumentaciji pribavljenoj iz Srbije, Grčke i Norveške.

Pljevljacima optuženim za pranje 19,2 miliona eura, sudi se pred Apelacionom sudom, nakon što su zbog propusta tri puta ukidane osuđujuće presude bjelopoljskog Višeg suda.

Branilac Šarića i Lončara, advokat Borivoje Đukanović kazao je juče da dokumentacija koju je Apelacioni sud dobio  zamolbenim putem potvrđuje dokaznu kredibilnost svih dokumenata koje je odbrana dostavila tokom postuka.

“Dokazni potencijal odbrane  neosporivo ima pravni karakter, kako mi kažemo u pravu  – probacio plena, to jest potpuno dokazana stvar, uspješno okončan dokazni postupak. Postavlja se pitanje kako je ovo bilo moguće. Ovo je bilo moguće iz  jednog jedinog razloga –  u pitanju je jedna te ista dokumentacija, izdata od istih banaka i istih finansijskih institucija u inostranstvu”, kazao je Đukanović.

Vijesti

Check Also

Tramp zaprijetio potpunim uništenjem Sjeverne Koreje

Vašington, ako Sjedinjene Američke Države  ili njeni saveznici budu ugroženi, neće imati drugog izbora nego ...

Bogdanovićev otac napadnut u Istanbulu, udaren flašom u glavu!

Slavili su navijači Srbije plasman u finale Eurobasketa u Istanbulu, ali se desio i jedan nemili događaj. ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *