POKUŠAJ UBISTVA: Marko Medojević jedini vidio udarac - Volim Podgoricu

POKUŠAJ UBISTVA: Marko Medojević jedini vidio udarac

Od pet saslušanih svjedoka iz Kolašina, samo je  Marko Medojević kazao da je  vidio da je njihov sugrađanin Predrag Dožić udario optuženog Nenada Vlahovića (36), prije nego  je ranjen 18. februara.

Oni su to posvjedočili juče u bjelopoljskom Višem sudu, u nastavku suđenja Vlahoviću zbog pokušaja ubistva Dožića u kolašinskom klubu Selekt.

Dožić je na prošlom suđenju prihvatio izvinjenje Nenada Vlahovića i odustao od krivičnog gonjenja kao i od zahtjeva za naknadu štete.

Tužiteljka Višnja Medojević kazala je u završnim riječima da je i  Vlahović priznao da je tri puta ubo nožem Dožića, a da je Medojević dao izjavu u korist optuženog.

“Vlahović se branio da ga je prije toga Dožić udario pesnicom po glavi, što je sračunato na izbjegavanje krivične odgovornosti”, kazala je tužiteljka Medojević.

Podsjetila je i da je  Dožić tvrdio da nije bilo nikakvog kontakta prije uboda nožem.

Branilac  optuženog, advokat  Vukojica Adamović  kazao da je optužnica nije u potpunosti dokazana i da se radilo o školskom primjeru prekoračenja nužne odbrane, jer je Vlahović bio udaren, zbog čega je zatražio blažu kaznu.

Optuženi je rekao da se  kaje zbog svega i ponovio da je bio pijan, ali i da je bio izazvan udarcem u glavu.

Vlahović je, prema optužnici, sa tri uboda nožem povrijedio Dožića u klubu Selekt, u tri sata ujutro 18. februara.

Piše da je Dožića ubo nožem u predjelu rebara, a zatim i dva puta u rame.

Presuda će biti izrečena 18. septembra.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com