Izvedena koordinisana akcija pod pokroviteljstvom Programa granične bezbjednosti DCAF-a - Volim Podgoricu

Izvedena koordinisana akcija pod pokroviteljstvom Programa granične bezbjednosti DCAF-a

  

 

Sektor granične policije je, u periodu od 04. – 14. septembra 2017. godine, izveo Koordinisanu Operaciju „ICARUS 2017“ pod pokroviteljstvom Programa granične bezbjednosti DCAF-a, na graničnim prelazima ”Aerodrom Podgorica” i ”Aerodrom Tivat”, saopšteno je iz Uprave policije.

Koordinisana Operacija je izvedena simultano i na izabranim nacionalnim aerodromima u zemljama koje sprovode Program granične sigurnosti DCAF-a (Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Srbija), kao i u Austriji i Moldoviji, u skladu sa Konvencijom o policijskoj saradnji za Jugoistočnu Evropu (PCC SEE) i nacionalnim zakonskim okvirima.

Fokus Koordinisana operacija “ICARUS 2017” je bio na vršenju detaljne granične kontrole na odabranim aerodromima i uključivao je provjeru dokumenata na drugoj liniji i sve ostale aktivnosti vezane za otkrivanje prekograničnog kriminala.

U navedenom periodu izvršena je granična provjera ukupno 106.925 putnika, na aerodromskim graničnim prelazima Tivat (66.978) i Podgorica (39.978).

Ukupno je otkrivena jedna osoba koja se potražuje po nacionalnoj potjernici (državljanin Australije) i sedam dokumenta koji su pronađeni u Interpol-ovoj bazi izgubljenih i ukradenih putnih isprava, četiri pasoša (dva Crne Gore i po jedan Velike Britanije i Republike Srbije) i tri lične karte (Njemačke, Poljske i Belgije).

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com