Opozicija kod ambasadora EU, pozvani i lideri DF-a - Volim Podgoricu

Opozicija kod ambasadora EU, pozvani i lideri DF-a

Delegacija Evropske unije (EU)  u Crnoj Gori će naredne nedjelje organizovati sastanke lidera opozicije sa ambasadorima članica Unije, saznaju “Vijesti”.

Iz Delegacije su već poslali pozivnice liderima svih parlamentarnih opozicionih stranaka, a prvi   razgovori sa ambasadorima počeće u ponedjeljak 18. septembra.

Prema informacijama “Vijesti” na sastanak sa ambasadorima članice EU pozvani su lideri Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kao i lideri Demosa i Demokrata Miodrag Lekić i Aleksa Bečić. Na sastanak sa evropskim diplomatama pozvan je i predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, dok će Demokratski front (DF) predstavljati članovi predsjedništva Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević i Janko Vučinić.

Iz Delegacije EU u Crnoj Gori “Vijestima” nije odgovoreno koji je povod za organizovanje sastanka sa opozicionim liderima, niti ko je tražio organizovanje razgovora.

Sagovornici “Vijesti” iz opozicije kazali su da će na sastanku pojasniti razloge bojkota parlamenta, i pojasniti da se  politička kriza u Crnoj Gori može riješiti jedino raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora naredne godine.

“S obzirom da odavno ukazujemo na potrebu uključivanja međunarodnog faktora u rješavanje krize, očekujemo da će nam ambasadori predstaviti konkretne modele”, kazao je sagovornik “Vijesti”.
Opozicija bojkotuje rad parlamenta od prošlog oktobra, zahtijevajući da se parlamentarni izbori organizuju do 2018. i održe najkasnije zajedno sa predsjedničkim.     Čelnici Demokratske partije socijalista (DPS) su poručili da neće biti raspisivanja vanrednih izbora, pozivajući opoziciju da prekine bojkot. Slične poruke slali su i zvaničnici EU, kao i potpredsjednik SAD Majkl Pens tokom posjete Crnoj Gori.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com