PODGORICA: Internet za još ugodniji boravak na Gorici - Volim Podgoricu

PODGORICA: Internet za još ugodniji boravak na Gorici

  

 

(Podgorica, 15. septembra) –  NVO „Udruženje ljubitelja Gorice i prirode“, u partnerstvu sa Telenor Fondacijom, počinje realizaciju inicijative „Zeleno Wi Fi ostrvo“. Projektom je predviđeno instaliranje pet klupa sa besplatnim Wi Fi signalom, na zapadnoj padini brda sa koje se pruža pogled na grad. Pored klupa će se nalaziti info table, a projekat obuhvata i izradu web sajta kroz čiji će se sadržaj afirmisati sve značajne karakteristike park-šume.

 

,,U park-šumi Gorica živi gotovo 70 vrsta ptica i 460 biljnih vrsta. Želimo da podatke o svoj mikro flori i fauni učinimo dostupnijim, što ćemo i omogućiti putem sajta koji ćemo kreirati do kraja godine. To je samo nastavak našeg rada na stvaranju boljih uslova za rekreativce i izletnike na brdu“, rekao je Zoran Bojović iz Udruženja.

Cilj projekta je upoznavanje posjetilaca sa prirodnim potencijalima Gorice, ali i povećanje komfornosti boravka na našoj najvećoj park-šumi. Tako će tokom jeseni na Gorici biti postavljene anatomske klupe-ležaljke sa wi-fi signalom. Klupe će se uklopiti u ambijent šume, a slobodan pristup internetu učiniće da ta mjesta ubrzo postanu omiljena okupljališta posjetilaca Gorice.

Telenor Fondacija podržala je projekat ,,Zeleno Wi Fi ostrvo“ zato što predviđa upotrebu digitalnih tehnologija i interneta za dobro zajednice, uz naročiti doprinos zaštiti životne sredine.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com