Sastanak predstavnik NVO sektora u Ulcinju: Pozvali vlast da izmiri dugovanja - Volim Podgoricu

Sastanak predstavnik NVO sektora u Ulcinju: Pozvali vlast da izmiri dugovanja

Predstavnici NVO sektora u Ulcinju pozvali su lokalnu vlast da im izmiri dugovanja shodno ugovorima zaključenim nakon zatvaranja konkursa iz 2016. godine. Sastanak predstavnika organizacija koje su dobili finansijsku podršku Opštine za realizaciju priloženih projekata, održan je sinoć u prostorijama NVO “SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja – Ulcinj”.

“Najvećem broju NVO uplaćena je, početkom jula, tek polovina sredstava koje su dobili na konkursu, iako je, prema odredbama iz potpisanih ugovora, rok bio 29. januar 2017. godine. Smatramo da odmah nakon toga treba objaviti Konkurs za tekuću, 2017. godinu, kao što su to već uradile gotovo sve opštine u Crnoj Gori. Na taj način Lokalna samouprava će ispuniti svoje obaveze, ali i pokazati da cijeni NVO sektor kao jedan od najkvalitetnijih u našoj Opštini”, piše u saopštenju. Dodaje se da civilni sektor još jednom traži da bude uključen u proces donošenja svih lokalnih odluka, posebno u njihovoj pripremi.

Sa sjednice je upućen apel svim nevladinim organizacijama da, u okviru svojih mogućnosti, uplate sredstva za liječenje sugrađanke Adee Dervishage koja pati od cerebralne paralize.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com