TRAGEDIJA: Pomahnitali bik Boško ubio gazdu Milana, natakao na rogove njegovog sina i nosio ga po dvorištu! - Volim Podgoricu

TRAGEDIJA: Pomahnitali bik Boško ubio gazdu Milana, natakao na rogove njegovog sina i nosio ga po dvorištu!

Samo sam vidio kako se Boško zatrčao ka meni. Podigao sam ruke i sledeće čega se sjećam je kako me on, između rogova, nosi i juri po dvorištu.

Milan Lupulović (71), iz borskog sela Šarbanovac, je poginuo, dok je njegov sin Dragan (40), danas teško povrijeđen kada ih je na njihovom imanju napao bik Boško, težak oko 500 kilograma, koga su čuvali nekoliko godina!

– Ustao sam i, po običaju, otišao u štalu da nahranim Boška – uzrujan je Dragan. – Kada sam otvorio vrata, nisam zatekao bika kod jasala. Ne znam kako, ali je, nekako, uspuo da se odveže. Stajao je na sredini štale i gledao u mene.

Dragan kaže da se nije uplašio, jer bika čuva nekoliko godina i, kako kaže, nikada nije bio agresivan.

-Ne znam šta se desilo, jer se sve odigralo veoma brzo – u šoku je Dragan. – Samo sam vidio kako se Boško zatrčao ka meni. Podigao sam ruke i sledeće čega se sjećam je kako me on, između rogova, nosi i juri po dvorištu.

U jednom trenutku, bik je zbacio Dragana i pokušao da ga ubode rogovima. Ali, tada je iz kuće istrčao Milan, koji je pokušao da smiri Boška.

– Mislim da i tata nije mogao da vjeruje šta se dešava – lije suze Dragan. – Boško se okrenuo ka njemu. A, onda se, nakon nekoliko sekundi, zatrčao ka njemu i uboo ga rogovima u stomak! Otac je jauknuo i stopoštao se u dvorište.

Bik je nastavio da gazi Milana. Životinja, teška pola tone, slomila je nesrećnom čovjeku glavu, kao lubenicu.

– Majka Ruža, jedva pokretna, pokušala je da odbrani oca, ali je bik nasrnuo i na nju. Ali, u tom trenutku su sa susjednih imanja dotrčale komšije, opkolile bika i krenule da ga ubadaju vilama. Bik je skakao, kao da je bio priključen na struju. Pokušavao je još nekoga da povrijedi. Ali, komšije su uspjele da ga, na jedvite jade, utjeraju u štalu i zaključaju – u dahu priča Dragan.

Pozvana je odmah Hitna pomoć, ali su ljekari samo mogli da konstatujku da je Milan preminio od zadobijenih povreda, dok je Dragan prošao sa lakšim ozljedama.

 Tjerao sam oca nekoliko puta da prodamo bika i stari traktor – plače Dragan. – Htio sam da kupimo noviji traktor i obrađujemo zemlju, ali tata nije htio da se odvoji od Boška. A, bik mu je, eto, došao glave.

Izvor:novosti.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com