CG prvi put na sjednici Vojnog komiteta kao članica NATO - Volim Podgoricu

CG prvi put na sjednici Vojnog komiteta kao članica NATO

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-pukovnik Ljubiša Jokić učestvovao je juče na sjednici Vojnog komiteta NATO, najvišeg vojnog tijela Alijanse.Prvi put Crna Gora učestvuje na ovoj konferenciji kao punopravna članica Alijanse.

Predsjedavajući Vojnog komiteta general Peter Pavel, nakon uvodnog izlaganja, pozdravio je generala Jokića i iskazao posebno zadovoljstvo što učestvuje u formatu načelnika generalštabova članica Alijanse.

Tokom konferencije, razmatran je progres po pitanju projekcije stabilnosti sa posebnim osvrtom na bezbijednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu. Takođe, razgovaralo se o temama u vezi sa strukturom NATO komande, kao i o daljim preporukama vezano za NATO misije Resolute Support u Avganistanu i KFOR na Kosovu.

Jokić se na marginama konferencije susreo sa načelnikom Generalštaba Republike Albanije generalom Kolčaku i načelnikom Glavnog stožera Republike Hrvatske generalom Šundov. Na odvojenim sastancima načelnici su razgovarali o odnosima dviju vojski i mogućnostima unaprijeđenja saradnje na polju obuke.

 (Antena M)

2 komentara

  1. Awseome article, I am a big believer in commenting on blogs and forums to let the blog writers know that they’ve added something of great benefit to the world wide web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com