PODACI PORESKE UPRAVE: DPS u kešu ima 820 hiljada - Volim Podgoricu

PODACI PORESKE UPRAVE: DPS u kešu ima 820 hiljada

De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta Cr­ne Go­re uve­ća­la je imo­vi­nu za oko 400.000 u 2016. go­di­ni u od­no­su na pret­hod­nu go­di­nu, po­ka­za­li su po­da­ci ko­je je ta stran­ka pre­da­la Po­re­skoj upra­vi Cr­ne Go­re. U fi­nan­sij­skom is­ka­zu za 2016. go­di­nu, u ko­ji je „Dan” imao uvid, na­ve­de­no je da je ukup­na imo­vi­na te stran­ke 2.889.755 eura. DPS, prema podacima iz izvještaja, ima 821.000 eura u gotovini.
U 2016. go­di­ni DPS, či­ji je li­der Mi­lo Đu­ka­no­vić, pri­ja­vio je da ima ve­ća po­tra­ži­va­nja, ve­ći ka­pi­tal i da se uve­ća­la vri­jed­nost ne­kret­ni­na i po­stro­je­nja ko­ji­ma ras­po­la­že. Ta­ko­đe, DPS ni­je pri­ja­vio da ima bi­lo ka­kav po­re­ski dug.

Fi­nan­sij­ski is­kaz je pot­pi­sao po­slov­ni di­rek­tor te stran­ke Bran­ko Ča­vor, a u tom do­ku­men­tu se na­vo­di da DPS kao obrt­na sred­stva pri­ja­vlju­je 1,2 mi­li­o­na eura. Iz­nos od pre­ko 1,6 mi­li­o­na na­ve­den je u di­je­lu ko­ji se od­no­si na vri­jed­nost ne­kret­ni­na i dru­gih ma­te­ri­jal­nih stva­ri ko­ji­ma DPS ras­po­la­že.
U di­je­lu iz­vje­šta­ja ko­ji se ti­če oba­ve­za po osno­vu sred­sta­va na­mi­je­nje­nih pro­da­ji i sred­sta­va po­slo­va­nja ko­je je ob­u­sta­vlje­no, i in­ve­sti­ci­o­nih ne­kret­ni­na, DPS ni­je pri­ja­vio bi­lo ka­kve ci­fre, a ni­je­su na­ve­li da su pro­da­ji na­mi­je­ni­li ne­što od imo­vi­ne.
Interesantno je da je DPS prijavio preko 400.000 eura pod stavkom „biološka sredstva”, iako nije jasno na šta se to odnosi jer, primjera radi, prema podacima Uprave za nekretnine ova stranka nije vlasnik nikakvog poljoprivrednog dobra.

Pre­ma sta­tu­tu DPS-a, pre­ci­zi­ra­no je da par­ti­ja ima imo­vi­nu ko­ja se re­gi­stru­je kod nad­le­žnih dr­žav­nih or­ga­na i da imo­vi­nom upra­vlja Glav­ni od­bor, a Pred­sjed­ni­štvo DPS-a usva­ja fi­nan­sij­ski plan naj­ka­sni­je do 31. de­cem­bra te­ku­će go­di­ne za na­red­nu ka­len­dar­sku, na pred­log po­slov­nog di­rek­to­ra par­ti­je.
Pret­hod­no je De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta pla­ti­la na­kna­du za opre­ma­nje gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta za iz­grad­nju po­slov­ne zgra­de G+S+P+3, na grad­skom ze­mlji­štu 32C u Pod­go­ri­ci. To je pre­po­zna­to i u iz­vje­šta­ju Dr­žav­ne re­vi­zor­ske in­sti­tu­ci­je (DRI) o po­slo­va­nju DPS-a. Pre­ma re­vi­zij­skom do­ku­men­tu, tro­ško­vi opre­ma­nja gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta iz­no­si­li su 445,011 eura, a pa­žlji­va ana­li­za po­da­ta­ka iz plan­ske do­ku­men­ta­ci­je uka­zu­je da je omo­gu­će­no vla­da­ju­ćoj stran­ci da no­va zgra­da ima čak pet spra­to­va.

– Iz­nos je is­ka­zan na osno­vu tro­ško­va opre­ma­nja gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta za iz­grad­nju po­slov­nog pro­sto­ra G+S+P+3 na ur­ba­ni­stič­kom par­ce­li broj 32C u Pod­go­ri­ci, pre­ma ugo­vo­ru sa glav­nim gra­dom Pod­go­ri­ca (broj 06-57 od 26. ja­nu­a­ra 2012. go­di­ne) i na osno­vu tro­ško­va ko­mu­nal­nih uslu­ga – na­ve­de­no je u iz­vje­šta­ju re­vi­zi­je o po­slo­va­nju De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta.
Sje­di­šte De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta iz sta­re vla­di­ne zgra­de ili ta­ko­zva­ne zgra­de „dva san­du­ka”, tre­ba da bu­de iz­mje­šte­no, DPS će pre­ći u no­vi po­slov­ni obje­kat pod Go­ri­com, u vri­jed­no­sti od oko tri mi­li­o­na eura. Pro­je­kat no­ve cen­tra­le od­no­si se na pro­stor u bli­zi­ni grad­skog sta­di­o­na u Be­o­grad­skoj uli­ci, u elit­nom grad­skom na­se­lju is­pod Go­ri­ce. Ru­ko­vod­stvo DPS-a, na če­lu sa Mi­lom Đu­ka­no­vi­ćem, ra­ni­je je na­ja­vi­lo ten­der za iz­bor naj­po­volj­ni­je po­nu­de za iz­ra­du idej­nog rje­še­nja.

Ra­ni­je je „Dan” ob­ja­vio da je De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta ku­pi­la ze­mlji­šte Ze­ta­tran­sa u cen­tru Pod­go­ri­ce po­vr­ši­ne 1.199 kva­dra­ta, na ko­me su htje­li da iz­gra­de no­vu cen­tra­lu par­ti­je. In­te­re­sant­no je na­po­me­nu­ti da u re­vi­zi­ji za­vr­šnog ra­ču­na stran­ke, na­kon ku­po­vi­ne ze­mlji­šta, osim kon­sta­ta­ci­je te tran­sak­ci­je, ne­ma in­for­ma­ci­ja o to­me oda­kle je ste­čen no­vac za tu ku­po­vi­nu. Ta­ko­đe, DPS ni­ka­da ni­je de­talj­ni­je ko­men­ta­ri­sao ku­po­vi­nu ove par­ce­le, već su po­tvr­di­li da im je cilj da na­pu­ste sta­ru vla­di­nu zgra­du.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com