PODGORICA: Saslušani Veselin Lipovina, Miodrag Nikolić, Jasminka Šahović i Bojana Miladinović - Volim Podgoricu

PODGORICA: Saslušani Veselin Lipovina, Miodrag Nikolić, Jasminka Šahović i Bojana Miladinović

Specijalno državno tužilaštvo preuzelo je istragu o navodnim prevarama koje su počinili osnivači cetinjskog preduzeća Bilmor Commerce, koju je do sada vodilo Osnovno tužilaštvo.

Specijalni tužilac Saša Čađenović saslušao je juče Cetinjane Veselina Lipovinu, Miodraga Nikolića, Jasminka Šahovića i Bojana Miladinovića, koji su krajem jula uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevara u produženom trajanju.

“Sprovodeći istragu došlo se do dokaza koji upućuju na to da su svojim radnjama osumnjičeni Lipovina, Nikolić i Šahović, sa Bojanom Miladinovićem počinili krivično djelo za koje se izviđaji vode pred Specijalnim državnim tužilaštvom, što je bio razlog da iz spuškog pritvora budu privedeni na saslušanje”, objansio je sagovornik “Vijesti”.

Osumnjičenima  Lipovini, Nikoliću i Šahoviću se prvobitno stavljalo na teret da su 2017. godine formalno osnovali preduzeće Bilmor Commerce, bez ikakve imovine i novčanih sredstava i   od januara do jula 2017.  prevarno poručivali, prisvajali i distribuirali na tzv. sivom tržištu robu firmi – Okov, Kuća hemije, Cabrio, Neregelija, INA Crna Gora, Greenell, Čelebić Auto i K-Sport.

Osumnjičeni su da su  kao odgovorna i ovlašćena lica cetinjskog preduzeća  dovodili i održavali u zabludi ta pravna lica,  i pričinili im štetu od najmanje 66.000 eura.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com