DVA UBISTVA ZA 10 DANA: Bezbjednosne službe tvrde da je stanje mirno - Volim Podgoricu

DVA UBISTVA ZA 10 DANA: Bezbjednosne službe tvrde da je stanje mirno

Kasno sinoć bivši crnogorski fudbaler Goran Lenac ubijen je u Kotoru. Ovo je drugo ubistvo u posljednjih deset dana u Crnoj Gori. Prošle sedmice ubijen je Podgoričanin Ivan Nedović, a teško ranjen njegov sugrađanin Minja Šaković koji je navodno meta napada.

 

Foto: Ilustracija, Shutterstock

Kako saznajemo, Lenac je ubijen kada je, za sada nepoznata osoba, pucala na njega dok je trenirao na stadionu “Bokelja”.

Ubica je navodno prišao i pucao fudbaleru u glavu nakon čega je Lenac hitno hospitalizovan. Napadač je potom istrčao sa stadiona i ispalio nekoliko hitaca kako bi uplašio moguće očevice događaja, prenosi Skala radio. Ljekari su mu se nekoliko sati borili za život u risanskoj bolnici, ali je on oko 23 sata podlegao povredama.

Prema riječima bivših fudbalera i sportskih radnika Kotora koji su poznavali Lenca, radi se o uzornom sportisti koji je iz svoga džepa pomagao mlade fudbalere kada je god to bilo potrebno.

Podsjetimo, 8. septembra ubijen je i Ivan Nedović kada su takođe nepoznate osobe pucale na njegovog sugrađanina Minju Šakovića koji je teško ranjen i oporavlja se u bolnici.

Kako se sumnja, Nedović je bio slučajna žrtva napada.

Nedović nije bio sklon incidentima, važio je za gradskog momka koji se nije nikome zamjerao, nije bio umiješan u prljave poslove, niti ima dosje u policiji. Na njih dvojicu dok su sjedjeli u lokalu nepoznati napadač je, iskočivši iz zaustavljenog automobila ,,bmw“, ispalio tri rafala.

Nekoliko sati kasnije, policija je u mjestu Donje Mrke u Piperima pronašla zapaljeni automobil ,,bmw“ i automatsku pušku, najvjerovatnije tipa ,,kalašnjikov“.

To otkriće potvrđuje prve pretpostavke da je akcija bila brižljivo planirana, da je postojala jaka logistika za likvidaciju, da su počinioci imali pripremljeno vozilo za bijeg i više pomagača.

U ovom zločinu, prema procjeni stručnjaka iz bezbjednosnih službi, učestvovalo je više osoba, najmanje četiri koje su pratile kretanje ključne mete Milića Minje Šakovića, a kasnije pomogle egzekutoru i njegovom vozaču da se izgube u nepoznatom pravcu.

Marković: Kriminalci moraju biti zaustavljeni, država zna i kako

Predsjednik Vlade Duško Marković održao je juče radni sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem, direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejanom Peruničićem, na kom je konstatovano mirno stanje i napredak u suprostavljanju svim vidovima kriminaliteta kao i rast povjerenja u policiju.

Zaključeno je da se još snažnije krene u instuticionalni obračun sa nosiocima ovih djela za šta će na raspolaganju Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost biti dostupni svi neophodni resursi“, navodi se u Vladinom saopštenju.

Kako je istaknuto, kriminalci moraju biti zaustavljeni, a država će znati kako.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com