DŽAKOVIĆ PITA DF: “Da li ste, Careviću, postigli sporazum sa Marovićem a za uzvrat dobili bez tendera poslove po Budvi?” - Volim Podgoricu

DŽAKOVIĆ PITA DF: “Da li ste, Careviću, postigli sporazum sa Marovićem a za uzvrat dobili bez tendera poslove po Budvi?”

Nakon pozitivnog odgovora i podrške od strane Demokrata mom zahtjevu za krucijalne izmjene izbornog zakona, očekivao sam da će i drugi koalicioni partneri pa i Demokratski front (DF), shvatiti značaj ovoga i učiniti demokratski iskorak da se poštuje Ustav Crne Gore, da građani konačno biraju odbornike i poslanike pa i mene i Marka Bata Carevića, saopštio je danas Stevan Džaković, nezavisni odbornik u Skupštini opštine (SO) Budva.

On je reagovao na raniji potez nosioca liste DF u Budvi Marka Bata Carevića koji je tražio preispitivanje koalicionog dogovora vladajuće većine u tom gradu, navodeći da Džaković treba da se izjasni da li je i dalje član vladajuće većine.

“Očekivao sam da će kolege iz DF pa i Carević svoj izbor za odbornika vezati za slobodnu volju svojih sugrađana Budvana, a ne da njegov izbor zavisi od volje i raspoloženja Andrije Mandića koji je njegov lider i partijski poslodavac. Kažu sugrađani da se danas mnogo lakše na visoko mjesto na listi za poslanika i odbornika dolazi za novac, te da samo ne zavisi od volje simpatizera i glasača te stranke. Kolege iz DF, nikada u svojoj političkoj karijeri sve do danas nisam nikome, pa ni vama, davao povoda za bilo koju sumnju u moj opozicioni stav prema DPS, pa mi nije jasno vaše toliko sumnjičenje i potenciranje da se jasno izjasnim, da se suočimo “da se pogledamo u oči i kažemo sve što imamo”, iz čega bi javnost mogla krivo zaključiti da vi za mene imate neki kompromitujući materijal, pa me želite zaštititi i sl. Pitam se, čikate li ga Vi meni da ja Vas lično i javno ne smijem upitati, Da li ste Vi lično Careviću izjavili u sudnici da ste postigli sporazum sa prvakom DPS i vođom OKG Svetozarom Marovićem o mitu i korupciji u kamenu tj. kršima, a da za uzvrat dobijete da gradite infrastrukturne objekte po Budvi, svakako bez tendera, ili je novinar to pogrešno prenio??! Jeste li Vi rekli u Budvi da nećete ići za mišljenje u Podgoricu pa ste otišli kada su trebali lideri iz Podgorice da Vas postave za predsjednika”, istakao je Džaković.

On je dodao da ako je dobro razumio , Carević optužuje ”njegovu fioku” i gradonačelnika Budve Dragana Krapovića da su zajedno blokirali rad budvanskog Parlamenta i da građani trpe zbog toga.

“Vjerujte jednu stvar kolega Careviću, da su Demokrate prije pola godine podržale, kao što je sada uradila, moju inicijativu za poštovanje Ustava Crne Gore i vraćanje slobode građanima, i da ste vi to isto uradili, ne bismo danas pričali na tu temu. Vi ste Careviću i vaš DF i danas u prilici da date svoj puni doprinos za izmjene izbornog zakona, čime biste udarili temelj na totalnom razvlašćivanju, tehnokrate, birokrate i diktatora Mila Đukanovića i njegovog DPS kao OKG”, poručio je Džaković.

Nezavisni odbornik je poručio Careviću da on apsolutno nema nikakvu dilemu niti razmišlja da li treba ili ne na nove izbore koje izgleda Carević i DF priželjkuje.

“Nezavisni odbornik Stevan Džaković će podržati dalji rad skupštinske većine u Budvanskom parlamentu sve dokle ona bude radila za opšti interes svih građana i grada Budve. Isto tako od mene nikada nećete dobiti podšku ako nije u skladu sa gornjim načelima, a što toplo savjetujem i vama. Samo transparentnim i konstruktivnim dijalogom svi treba da se suprostavimo ličnim interesima, makar oni bili i u okviru vladajuće većine, kriminalu i korupciji koja je harala našim Gradom. Konačno ova vlast treba da učini Budvu konfornom i udobnom za sve njene građane, da konkurs i vladavina prava budu iznad svakog pojedinca i da ova i svaka buduća vlast bude servis građana, jer niko od nas u 21. vijeku nema potrebu da bilo ko vlada sa nama osim Ustav i zakoni Crne Gore”, zaključio je Džaković.

(Izvor: Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com