MILAČIĆ U ŠVEDSKOJ: NATO bi da okupira Srbiju i proguta Balkan - Volim Podgoricu

MILAČIĆ U ŠVEDSKOJ: NATO bi da okupira Srbiju i proguta Balkan

Narod u Crnoj Gori se procesom atlantizacije iskorjenjava

Ja dolazim iz zemlje, Crne Gore, koja je poslednja postala članica NATO saveza, ovog juna.

Na silu; protiv volje većine građana moje zemlje; bez referenduma na kom bi moj narod odlučio o tako važnom društvenom, državnom i civilizacijskom pitanju. Mom narodu nije dozvoljeno da odluči. Moj narod je brutalno prevaren. Moj narod je talac dvije nedemokratske elite: one u Crnoj Gori i njihovih partnera u NATO savezu. Moj narod se – procesom atlantizacije koji traje poslednje tri decenije – iskorjenjava, dijeli i uništava. Borba da se ta velika nepravda prema mom narodu ispravi nije samo borba jednog malog naroda, već univerzalna borba protiv nepravde.

Moja zemlja je suočena sa snažnim, dvostrukim pritiskom. Pritisak spolja dolazi od NATO saveza i tog konglomerata ubilačke sile. Sa druge strane pritisak iznutra dolazi od tri decenije nesmjenjivog režima Mila Đukanovića koji je simbol kriminalne, mafijaške klike. Mi smo, dakle, između čekića i nakovnja, između dvije nedemokratske, kriminogene anti-elite. Globalna je reprezentovana u Vašingtonu, dok je lokalna u Podgorici. Pritisak je ogroman.

Iskustvo male mediteranskae zemlja odakle ja dolazim – koju je NATO bombardovao 1999. godine ubivši i troje djece, za što niko nikada nije odgovarao – najbolji je primjer kriminogene prirode NATO saveza.

Iako je – prema zvaničnim podacima – čak 84 odsto građana Crne Gore za referendum o učlanjenju u NATO, referenduma nije bilo. Iako je većina građana moje zemlje za neutralnost, odluka da pristupimo NATO-u donijeta je. Ne samo to, NATO želi da okupira i susjednu zemlju, Srbiju, da tako proguta cijeli Balkan. To ne smijemo dozvoliti. Ovdje je u pitanju duša cijele regije.

O tome kakva je NATO organizacija slikovito govori ko su njeni partneri u mojoj zemlji.

Da vidimo: crnogorska vlast vlada na principu modernizirane mafije, tri decenije! Bez prekida. Mafiokratski sistem je – u cilju očuvanja moći i privilegija male grupe ljudi oko sedmostrukog premijera – preuzeo institucije kao fasadu.

Međutim, iza ove fasade, leži sakriven organizovani kriminal.Imate izbore, ali su falsifikovani. Imate institucije, ali su privatizovane. Imate slobodu govora, ali ako kritikujete premijera i njegove drugove, ostaćete bez posla, dobiti prijetnje, ugroziti sigurnost svoje porodice, možda ćete biti prebijeni, poslati u zatvor, ili čak ubijeni. Dakle, to su partneri NATO-a u Crnoj Gori: mafija!

Jedino održivo rešenje, koje garantuje dugoročnu stabilnost, prosperitet i mir, je neutralnost. Ne samo za Crnu Goru. Neutralnost je vrijednost za koju se moramo boriti – kao što je istakao moj prijatelj, intelektualac iz Sarajeva Damir Nikšić – moramo se boriti kao što se borimo za kišne šume u Amazoniji. Borba za neutralnost i protiv NATO saveza je egzistencijalno pitanje. Biti ili ne biti za celu regiju, ali i šire.

NATO čini sve što može da prevari narode, moj narod, sa saučesništvom lokalne mafiokratske vlade koja se predstavlja kao branitelj zapadnih vrijednosti. To nije moj Zapad. Moj Zapad je onaj velikog Šarla de Gola. Moja Evropa, ide od Atlantika do Urala. Evropa bez Rusije nije Evropa integriteta. To je moja Evropa.

Borba protiv NATO saveza – koji je, između ostaloga, stvoren da drži Evropu pod kontrolom – osnovni je preduslov evropske slobode. Naša je dužnost da se pobunimo protiv ovakve Evrope kakva je danas, birokratizovani satelit i istureno odjeljenje NATO saveza. To nije naša Evropa.

Ovako se voli Evropa: slobodna i svoja. Evropa sa integritetom. Evropa – ne sankcija prema bilo kome – već Evropa najboljih mogućih odnosa sa svima. Evropa koja živi ne po diktatima Vašingtona, već Evropa koja diktira otvorenu politiku. Vi danas, mi danas, protestujemo u ime prave Evrope, suverene Evrope koja ne želi ratove i militarizaciju planete. Naša Evropa je Evropa mira i neutralnosti. Zato je od velike važno da vi, narod Švedske, nastavi i odbrani concept neutralnosti.

Borba za neutralnost i borba za očuvanje neutralnosti je prva linija odbrane slobodne Evrope. Biti Slobodan Evropljanin znači biti protiv NATO saveza.

Za sam kraj, nama u Crnoj Gori u narednom period predstoji proces dvostruke demokratizacije: prije svega da se oslobodimo domaće kriminalne klike, a potom i da ispravimo atlantističku nepravdu, organizujemo referendum o NATO savezu i državu vratimo na put istine i pravde, onaj put koji moja zemlja, sa svojom velikom tradicijom, jedino i zaslužuje.

Hvala vam u ime mog naroda što se ovim putem borite i za nas!

Naša zajednička borba tek je počela. Rekao je Milačić.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com