NATO brodovi uplovili u Luku Bar (VIDEO) - Volim Podgoricu

NATO brodovi uplovili u Luku Bar (VIDEO)

Posjeta NATO Stalne pomorske grupe veliko je iskustvo za Mornaricu Vojske Crne Gore(MVCG) i siguran sam da će doprinijeti opremanju modernim sredstvima, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković nakon obilaska britanskog broda “Diamond” u Baru.

Foto: ytss

Nadam se da ćemo imati priliku da ugostimo i ubuduće brodove naših saveznika, jer to mnogo znači za razvoj sposobnosti i kapaciteta naše Mornarice“, naglasio je Bošković.

Britanska ambasadorka Alison Kemp je poželjela dobrodošlicu kapetanima i posadama brodova mornarice te zemlje, istakavši da je ta posjeta još jedan dokaz predanosti partnerstva s Crnom Gorom.

Ujedinjeno Kraljevstvo nastavitće podržava Crnu Goru, kao i do sada“, poručila je.

Podsjetimo, NATO Stalna pomorska grupa 2 (SNMG2), koju čine dva britanska i po jedan francuski i grčki vojni brod, uplovila je juče u Luku Bar, u okviru svoje redovne misije Sredozemljem. Cilj posjete je jačanje odnosa sa Mornaricom Vojske Crne Gore, kao nove države – saveznice u okviru Alijanse. Dva ratna razarača bitanske Kraljevske ratne morarice, HMS “Duncan” (D37) i HMS “Diamond” (D34), francuski “La Fayette” i grčki “Limnos”, boraviće u Luci Bar do 20. septembra.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com