Abazović: Ovako nešto ni Đukanović nije predložio, ukidaju opštine pa time i Crnu Goru - Volim Podgoricu

Abazović: Ovako nešto ni Đukanović nije predložio, ukidaju opštine pa time i Crnu Goru

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ocijenio je skandalozni Prijedlog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata čije se usvajanje planira u parlamentu 26. septembra.

On je istakao da se ovim prijedlogom Zakona centralizuje planiranje prostora crnogorskih opština.

“Ovim skandaloznim prijedlogom Zakona ovlašćenje nad planiranjem prostora daje se isključivo Ministarstvu održivog razvoja i turizma, odnosno projektantskim biroima koji su u vlasništvu Aca Đukanovića i Brana Gvozdenovića. Pljačkaška Vlada ovim Zakonom želi da otme i preostale resurse kao što su Solana, Buljarica, Valdanos, Slovenska plaža, Jaz, Boku Kotorsku…“, istakao je Abazović.

On je naglasio da ako se ovaj  Zakon usvoji to će biti pljačka resursa Crne Gore i da su Prijedlogom Zakona suspendovana sva ostala zakonska akta o prostornom planiranju.

„Ovako skandalozan i kriminalan akt nije nikada predložen čak ni u Vladi Mila Đukanovića. Da bude strašnije Ministarstvo održivog razvoja i turizma prevarilo je građane Crne Gore jer je na javnoj raspravi dalo sasvim drugi dokument od onog koji je došao u skupštinsku proceduru“, kazao je Abazović-

On je pozvao sve predsjednike opština u Crnoj Gori i gradonačelnike da ne dozvole da se “ovaj sramni Zakon usvoji i pozvao ih da zajednički djeluju u tom pravcu i Vladi pošalju zahtjev za revidiranje istog.”

“Reagujte na ovaj Prijedlog zakona, jer će Vaše opštine postati mjesene zajednice ukoliko se ovaj Zakon usvoji”, poručio im je Abazović.

Članica Savjeta Građanskog pokreta URA, Božena Jelušić “stavila je akcenat na mišljenje jednog stručnjaka koji je rekao da je ovo Zakon koji vukovima dozvoljava da čuvaju ovce.” Kazala je i da bi usvajanje ovakvog Zakona bila predaja Crne Gore i ono malo resursa što joj je ostalo.

„Sramno je to što su sve primjedbe na ovaj Zakon od građana i stručne javnosti proglašene konstatacijama. Još sramnije je to što je prijedlog Zakona u koliziji sa Evropskom poveljom o lakalnoj samoupravi, sa Ustavom Crne Gore, sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i sa Poveljom o prostornom planiranju. Ovaj Zakon vodi u nekontrolisanu korupciju i bespravnu gradnju“, naglasila je Jelušić.

Član Predsjedništva URA, ekonomski anlitičar Dejan Mijović je kazao da je prijedlog Zakona legalizacija kriminala u državi i da je nastavak onoga što su radili Svetozar Marović i njegov sin.

„Šefovi kriminalne grupe nijesu Svetozar Marović i njegov sin već predsjednik i potpredsjednik DPS-a Milo Đukanović i Duško Marković“, zaključio je Mijović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com