Danilović o svom novom pokretu: Neće biti tajne politike - Volim Podgoricu

Danilović o svom novom pokretu: Neće biti tajne politike

Predsjednik novog političkog pokreta ”Ujedinjena Crna Gora”, Goran Danilović poručio je da oni neće voditi dvije politike – jednu za potrebe međunarodne zajednice, a drugu za unutrašnju upotrebu, te da su spremni  da to saopšte svima pa i u srijedu za kada je zakazan susret sa ambasadorima članica Evropske Unije.

“Prihvatili smo takav poziv sa zadovoljstvom i vjerujemo da su predstavnici evropskih država zabrinuti zbog političkih prilika i duboke krize u Crnoj Gori. Da je bilo elementarne sloge u opoziciji davno bismo došli do ozbiljnih razgovora sa predstavnicima međunarodne zajednice”, ocijenio je Danilović.

Prema njegovom mišljenju, opoziciju ne može dodatno posvađati parcijalni povratak u parlament jer je podjela tolika da više nema za čim da se žali.

“Bojkot nikada nije sproveden do kraja i za deset mjeseci je jedino služio utvrđivanju razlika i svađa u opozicionom bloku”, istakao je on.

Zbog toga, kaže Danilović, njegov politički pokret Ujedinjena Crna Gora predlaže: ili ozbiljan, do kraja izveden bojkot parlamenta, svih izbornih procesa i jedinstven zahtjev za održavanje vanrednih izbora ili da svaki opozicioni subjekat vodi vlastitu politiku na vlastitu političku odgovornost.

“Umjesto da držimo izvršnu vlast u šahu sa jedinstvom 39 opozicionih poslanika mi se međusobno matiramo. To više nikome normalnom nije interesantno”, zaključio je on.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com