ISTRAGA O UBISTVU GORANA LENCA: Uhapšena dva Bosanca i dva Kotoranina - Volim Podgoricu

ISTRAGA O UBISTVU GORANA LENCA: Uhapšena dva Bosanca i dva Kotoranina

lu­žbe­ni­ci ko­tor­ske po­li­ci­je, u sa­dej­stvu sa pri­pad­ni­ci­ma Spe­ci­jal­ne an­ti­te­ro­ri­stič­ke je­di­ni­ce (SAJ), ju­če su spro­vo­di­li in­ten­ziv­ne mje­re i rad­nje u ci­lju iden­ti­fi­ka­ci­je oso­be ko­ja je prek­si­noć u tom gra­du ubi­la ne­ka­da­šnjeg cr­no­gor­skog fud­bal­skog re­pre­zen­ta­tiv­ca Go­ra­na Len­ca (33) iz Ko­to­ra. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, po­li­ci­ja je, iz­me­đu osta­lih, pri­ve­la dva dr­ža­vlja­ni­na BiH i dva Ko­to­ra­ni­na. Do za­klju­če­nja ovog bro­ja na­šeg li­sta oni ni­je­su bi­li zva­nič­no osum­nji­če­ni za ovaj zlo­čin.

Le­nac je ubi­jen u su­bo­tu oko 19 sa­ti i 30 mi­nu­ta dok je tre­ni­rao na sta­di­o­nu Fud­bal­skog klu­ba Bo­kelj, či­ju je mre­žu svo­je­vre­me­no bra­nio kao gol­man.
On je iz­dah­nuo u ri­san­skoj bol­ni­ci, gdje je ho­spi­ta­li­zo­van na­kon što mu je, za sa­da ne­po­zna­ti, ubi­ca is­pa­lio vi­še hi­ta­ca u gla­vu i te­ško ga ra­nio.
Sa­go­vor­nik „Da­na” iz po­li­ci­je sa­op­štio je da je u po­li­cij­sku sta­ni­cu u Ko­to­ru ju­če pri­ve­de­no vi­še li­ca, me­đu ko­ji­ma i dvo­ji­ca Ko­to­ra­na i dvo­je dr­ža­vlja­na Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne. Od njih su uze­te iz­ja­ve, ali i pa­ra­fin­ske ru­ka­vi­ce.

Po­li­ci­ja je ra­no ju­če iz tro­sprat­ni­ce u na­se­lju Kamp iz­ve­la dvi­je oso­be ko­je su pri­ve­de­ne na in­fo­r­ma­tiv­ni raz­go­vor.
– Iz objek­ta apart­man­skog ti­pa u na­se­lju Kamp, ko­ji se na­la­zi na­spram ta­mo­šnjeg gro­blja „Vr­bi­ce”, po­li­ci­ja je oko se­dam sa­ti uju­tro iz­ve­la i u sta­ni­cu spro­ve­la dvi­je oso­be. Vla­snik jed­nog od sta­no­va u tom objek­tu je M.V. – re­kao nam je ju­če isti iz­vor, do­da­ju­ći da su in­spek­to­ri po­li­ci­je iz­u­ze­li snim­ke sa vi­še nad­zor­nih ka­me­ra u gra­du ka­ko bi utvr­di­li da li je Le­nac pri­je ubi­stva pra­ćen.
Pre­ma ne­zva­nič­nim in­for­ma­ci­ja­ma, Ko­to­ra­nin ni­je imao kri­mi­nal­ni do­si­je, ni „pr­lja­vu” pro­šlost, ali po­li­ci­ja ne is­klju­ču­je mo­guć­nost da je nje­go­vo ubi­stvo po­ve­za­no sa ra­tom ko­tor­skih kla­no­va ko­ji bje­sni već vi­še od go­di­nu.
Le­nac, ko­ji je če­sto po­ma­gao mla­de ko­tor­ske fud­ba­le­re, li­kvi­di­ran je to­kom tre­nin­ga u tre­nut­ku dok je u dru­štvu pri­ja­te­lja na­mje­ra­vao da se od­mo­ri na klu­pi ko­ja se na­la­zi po­red sa­mog ula­za na fud­bal­ski sta­di­on.

Pre­ma svje­do­če­nju oče­vi­da­ca, nje­mu je ubi­ca muč­ki pri­šao s le­đa i hlad­no­krv­no mu pu­cao u po­ti­ljak oruž­jem ko­je je ima­lo pri­gu­ši­vač.
Po­tom je is­tr­čao sa sta­di­o­na i naj­vje­ro­vat­ni­je se uda­ljio uskim, neo­svi­je­tlje­nim pro­la­zom po­red za­pu­šte­nih mon­ta­žnih obje­ka­ta, ko­ji se na­la­ze u ne­po­sred­noj bli­zi­ni vi­so­ke mre­že ko­jom je sta­di­on ogra­đen. Po­li­ci­ja je taj te­ren na­kon ubi­stva de­talj­no pro­če­šlja­la u ci­lju iz­u­zi­ma­nja tra­go­va i pred­me­ta po­ve­za­nih sa ovim zlo­či­nom.

(Dan)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com