Joković bi sa Rankom, kolašinci ipak neće - Volim Podgoricu

Joković bi sa Rankom, kolašinci ipak neće

Sastanak Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije u Kolašinu, koji je trajao nekoliko sati, nije donio ništa novo osim što je kupio vrijeme predsjedniku SNP Vladimiru Jokoviću kojem se, izgleda, nikako ne napušta saradnja sa liderom SDP Rankom Krivokapićem.Prema informacijama Dnevnih novina, Joković je juče imao nekoliko verbalnih sukoba sa članstvom, upravo zato što je insistirao da se ne napušta koaliciona vlast u ovom gradu dok se ne razgovara sa Krivokapićem, što je razljutilo one koji traže raskid koalicije.

Većina prisutnih je, kako tvrdi izvor DN, jasno saopštila da treba izaći iz vlasti u Kolašinu, jer nijesu zadovoljni radom lokalne uprave, što je, inače, bila i tačka dnevnog reda jučerašnjeg sastanka. Joković je nevoljno obećao da će inicijativu o izlasku iz vlasti u ovom gradu predočiti organima partije i tražiti da se rasprava o tom pitanju otvori na Glavnom odboru SNP. Odbornici Milija Rovčanin i Gorica Drljević jedini su, kako saznaju DN, bili protiv raskida koalicije. Nezadovoljan tokom sastanka, Rovčanin je napustio sjednicu 00 SNP. Izvor Dnevnih novina tvrdi da je zaključak većine prisutnih na jučerašnjoj sjednici bio da se izađe iz kolašinske vlasti.

“Međutim, da bi ta odluka bila usvojena kao zaključak Opštinskog odbora SNP trebalo je da sastanku prisustvuju 34 člana, a nije nas bilo toliko. Ono što je sve nas iziritiralo jeste upornost Jokovića da razgovara sa Krivokapićem, obzirom da mi nemamo više nikog u vlasti nakon što je Đuro Milošević dao ostavku na sve funkcije u našoj partiji. To što je on i dalje na mjestu potpredsjednika Opštine nema više veze sa nama. SNP ga jeste dovela na vlast, odnosno na tu funkciju, ali on više nije naš član i mi više nemamo predstavnika u aktuelnoj kolašinskoj vlasti. Na tu činjenicu smo ukazali Jokoviću koji neće ništa da preduzima bez Krivokapića. Zbog toga mu se oštro suprotstavlio nekoliko članova odbora i tada mu je jasno stavljeno do znanja da ni Krivokapić, a ni on, ne mogu o takvim stvarima odlučivati. Za to se pita isključivo OO SNP. Joković se čak licemjerno ponio na sastanku govoreći kako će od Krivokapića tražiti da se neki radnici vrate na posao. Kažem licemjerno, jer će te radnike sud vratiti na posao”, kazao je izvor DN.

Kako OO SNP juče nije bio kompletan, čekaće se novi sastanak nakon čega će biti poslan zahtjev Glavnom odboru da odluči šta će dalje. Izvor DN kaže da im se sada, uprkos svemu, politički ne isplati raspisivanje izbora u Kolašinu prije maja naredne godine, kada će biti izbori i u još 13 crnogorskih opština. Ako budu u aprilu DPS bi se, kaže izvor iz SNP, sjatio u Kolašin.

“Joković je očigledno nastavio da radi u korist štete SNP, kao što je radio njegov prethodnik Srđan Milić. Da je to tako najbolje govore okolnosti da je SNP jedna od najjačih partija u koaliciji na vlasti u Kolašinu sa sedam odbornika, a da nema ni jednu funkciju u opštini”.

Ako se ovako nastavi, kako tvrdi izvor DN, SNP će nestati sa političke scene u Kolašinu, a njegovo članstvo preuzeće druge političke partije.

„Da će to biti tako pokazaće prvi naredni lokalni izbori na kojima nećemo zbog ovakvih dešavanja osvojiti ni jedan mandat. SNP treba da pokaže i vlasti i opoziciji svoju dosljednost i da je niko ne može ponižavati. Nepoštovanje koje prema SNP iskazuju DF i SDP mora rezultirati našim čvrstim stavom da je takvo ponašanje nedopustivo i da SNP i ubuduće treba da bude jedan od stubova među političkim partijama u Crnoj Gori. Ali, sa ovakvim odnosom Jokovića i Glavnog odbora zabrinut sam za dalje djelovanje naše partije”,  kazao je izvor DN.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com