Mogući prekid bojkota podijelio opoziciju: Dio se ne vraća bez ispunjenih uslova - Volim Podgoricu

Mogući prekid bojkota podijelio opoziciju: Dio se ne vraća bez ispunjenih uslova

Demokrate Alekse Bečića i URA Dritana Abazovića ostaju čvrsto pri stavu da se bez ispunjenih uslova neće vraćati u Skupštinu, nakon što su iz dijela Demokratskog fronta saopštili da bi tu opciju trebalo razmotriti.

Lideri Demosa i Socijalističke narodne partije Miodrag Lekić i Vladimir Joković su krajem prošle nedjelje nagovijestili da bi se mogli vratiti u Skupštinu ako to prethodno uradi neka druga stranka.

Iz Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića poručuju da na njih neće uticati odluka Demokratskog fronta.

“Nema te sile i tog pritiska koji mogu natjerati Demokrate da popuste po pitanju uslova za povratak. Nema veće izdaje opozicionog biračkog tijela od odluke o bezuslovnom povratku u Skupštinu Crne Gore, jer se time odustaje od zahtjeva za raspisivanje novih parlamentarnih izbora i to u trenutku kada međunarodna zajednica vrši pritisak na DPS da prihvati uslove opozicije,” kazala je za “Vijesti”  članica njihovog Glavnog odbora Anđela Peković.

Delegacija Evropske unije danas će početi sastanke sa liderima opozicionih snaga, gdje će razgovarati i o razlozima bojkota.

Opozicija je uslovila povratak u Skupštinu datumom novih izbora jer smatra da  je pokušaj državnog udara direktno uticao na izlaznost birača i time spriječio njihovu pobjedu.

Vlast ima tijesnu većinu u Skupštini.

“Ako neko od kolega iz opozicije, uprkos svim navedenim okolnostima, ipak odluči da se vrati u Skupštinu – onda mora biti svjestan da time ruši opoziciono jedinstvo i da takvim postupkom svjesno ide na ruku DPS-a,” kazao je izvršni direktor URA Zoran Mikić.

Iz Pokreta za promjene Nebojše Medojevića poručili su prošle nedjelje da bi zbog nesolidarnosti opozicije Demokratski front trebalo da razmoti povratak.

Iz SDP-a su kazali da mogući povratak DF-a ne bi uticao na njihovu odluku.

“Ne slijedimo nikoga, već samo svoj put. Povratak DF-a bi ogolio do kraja interesni savez DPS-a i DF-a a građani bi svakodnevno na djelu gledali ‘sukob’ sluganstva i primitivizma. Tada bi bilo do kraja jasno da ova dva politička ekstrema drže Crnu Goru i građane zarobljenim i da je jedini izlaz marginalizovanje jednih i drugih kroz udruživanje i okupljanje svih progresivnih snaga društva koje će graditi budućnost a ne zavađati i huškati građane jedne na druge,” kazao je za “Vijesti” član Predsjedništva SDP Ivan Vujović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com