Podrška Glavnog grada za projekte devet NVO - Volim Podgoricu

Podrška Glavnog grada za projekte devet NVO

Na XXI Javnom konkursu za raspodjelu sredstava za projekte nevladinim organzacijama devet NVO je dobilo sredstva koje je Glavni grad Podgorica opredijelio za ovu godinu. Nevladine orgnizacije čiji su projekti dobili nepodijeljenu podršku Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata NVO su „Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju-Podgorica“, „Monte folk“, „Centar za prava djeteta Crne Gore“, „Don Bosko centar“, „Zeleni grad-Green city“, „Skadar lake“, „KUD Ljubo Božanović“, „Montenegro Art Porduction“ i „Navijači reprezentacije Crne Gore – Dukljani“.

Komisija za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata nevladinih organizacija objavila je danas konačnu odluku o finansiranju projekata NVO.

Projekti se odnose na Doprinos poboljšanju položaja djece i mladih sa smetnja u razvoju u Glavnom gradu, 6. Međunarodni festival folkora djece i mladih „Skoči kolo da skočimo“, Podršku djeci u riziku i njihovim roditeljima/hraniteljima, Oratorium, Zeleni vodič kroz Podgoricu, Razvrstaj pa zablistaj Podgorice, Smotru amaterskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva – Piperi 2017, Postprodukciju kratkometražnog filma „Puna glava radosti“, i Kulturu-istoriju, dijaspora i sport.

Poziv je objavljen 13. marta 2017. u cilju raspodjele sredstava nevladinim organizacijama sa sjedištem u Glavnom gradu radi finansiranja projekata koji su od posebnog značaja za Podgroricu.

Iznos sredstava predviđenih za ovu namjenu je 40.000 eura.

Podsjećamo da  je Glavni grad, u saradnji sa Evropskom unijom i Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori, u naredne dvije godine obezbijedio 200.000 eura za projekte NVO sektora. Naime, za finansiranje projekata NVO Glavi grad godišnje izdvoji 40.000 eura. Tome će, u naredne dvije godine, biti pridodata sredstva u visini od 100.000 eura koje je opredijelila Evropska unija, a implementira  UNDP u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), uz još 20.000 eura koje će, kao kofinansiranje, obezbijediti lokalna samouprava.

Glavni grad, osim ovih konkursom dodijeljenih sredstava, ima saradnju sa NVO i na realizaciji brojnih drugih projekata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com