Brajović posjetio Maroko: Nova stranica u odnosima dviju država - Volim Podgoricu

Brajović posjetio Maroko: Nova stranica u odnosima dviju država

Tokom odvojenih susreta sa predsjednikom Predstavničkog doma Habibom El Makijem, premijeromSadedinom El Otmanijem, državnom sekretarkom MVP Mouniom Bousetom i drugim zvaničnicima, zaključeno je da će ova prva zvanična posjeta nekog od visokih državnih predstavnika Crne Gore od obnove nezavisnosti, značajno doprinijeti jačanju bilateralnih veza kao pretpostavke za unaprjeđenje ekonomske saradnje.

Države sa zajedničkim mediteranskim nasljeđem i povezanošću imaju mnogo mogućnosti za saradnju u oblasti industrije, turizma, poljoprivrede, obnovljivih izvora energije i pomorstva, naglašeno je tokom susreta.

S tim u vezi, istaknuti je značaj Sporazuma u oblasti turizma potpisanog u Podgorici od strane dva resorna ministra, kao važnog koraka u unaprijeđenju ugovorne baze za dalji razvoj privredne saradnje i investicionog ambijenta.

“Crna Gora i Maroko su države koje predstavljaju primjer stabilnosti i doprinose stabilnosti svojih regiona. Maroko je država sa posebnim statusom sa EU, a Crna Gora je prva sljedeća članica Evropske unije. Zato je važno da pojačamo intenzitet naših odnosa, jer postoji mnogo prostora za unaprjeđenje saradnje u brojnim oblastima. Razgovori su bili vrlo prijateljski i zadovoljan sam perspektivom naše buduće saradnje”, rezimirao je Brajović.

 

Naglašena je važnost parlamentarne saradnje formiranjem grupa prijateljstava i institucionalizacijom odnosa potpisivanjem Memoranduma o saradnji dva parlamenta. Razgovarano je takođe o značaju održavanja foruma za medijaciju naredne godine u Crnoj Gori, a od strane domaćina je upućen prijedlog za formiranje zajedničke mješovite međuvladine komisije.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com