GI “Za nas“ Evropskoj delegaciji: Nudimo vam našu ekspertizu i iskustvo - Volim Podgoricu

GI “Za nas“ Evropskoj delegaciji: Nudimo vam našu ekspertizu i iskustvo

„Građanska inicijativa „Za nas“ se danas obratila kancelariji Evropske delegacije u Podgorici dopisom kojim smo ih obavijestili da im stavljamo na raspolaganje ekspertsku podršku i iskustva stečena kroz proces kreiranja zajedničke Platforme sa najznačajnijim opozicionim strankama koji se dešavao ranije ove godine“, nalazi se u saopštenju GI „Za nas“.

„Raduje nas da se poziv za oživljavanje procesa dogodio i napominjemo da je upravo takav razvoj događaja anticipiran od strane GI i bio insertovan u samoj follow-up fazi realizacije zajedničke platforme“, poručili su iz GI i poručili:

„GI „Za nas“ će pomno pratiti dalji slijed događanja, reaguje sa ciljem da doprinese postizanju minimuma konsenzusa svih opozicionih snaga u zemlji, kako u političkom sektoru, tako i van njega, a spremni smo i da se aktivno uključimo u proces ukoliko kancelarija EU nađe za shodno da nas i pozove.“

Prevod dopisa koji je upućen Delegaciji EU u Podgorici

Poštovane dame i gospodo,

Mi smo GI „Za nas“, aktivna od januara 2017.

Vezano za informaciju iz medija da će vaša kancelarija da bude domaćin sastanaka sa opozicijom, želimo da ponudimo naša iskustva sa serije sastanka koje smo vodili sa opozicijom.

Naš glavni cilj je bio dostizanje minimuma saglasja oko zajedničke političke platforme koja bi sadržala uslove koji bi bili opšteprihvatljivi kao ključni za sve opozicione stranke.

Ti bi uslovi trebalo da stvore pritisak na vladajuće stranke da prihvate (vanredne) Parlamentarne izbore ne kasnije od maja 2018.

Nakon što smo kreirali konačnu formu Platforme, na čijoj smo izradi zajedno proveli duže od tri mjeseca, opozicione stranke su se povukle iz procesa ne potpisavši je.

Molimo vas da uzmete u obzir da bi ta Platforma mogla da bude dobra početna tačka za reanimaciju dijaloga među njima.

Nudimo vam našu ekspertizu i iskustvo za taj proces. Ako vaša kancelarija prepozna ovu sugestiju kao pomoć za taj proces, mi bi smo rado prisustvovali sastancima.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com