I SNP jasan: Bojkot i dalje na snazi, na potezu premijer - Volim Podgoricu

I SNP jasan: Bojkot i dalje na snazi, na potezu premijer

I Socijalistička narodna partija nastavlja sa bojkotom parlamenta sve dok premijer Duško Marković ne pozove opoziciju na dijalog gdje bi se raspravljalo o vanrednim izborima. To je, nakon sastanka sa ambasadorima država članica EU, kazao lider te stranke Vladimir Joković.

To što više od deset mjeseci bojkotuju Skupštinu nije najbolje rješenje, ali je, kako su juče poručili iz Socijaldemokratske partije i Demokratske Crne Gore jedino moguće na koje su prinuđeni. Loptica je, kazali su lideri ove dvije stranke, u dvorištu DPS-a, od koga traže raspisivanje vanrednih izbora. Samo pod tim uslovima su spremni da se vrate u skupštinske klupe.

<<<Vanredni izbori, pa se SDP i Demokrate vraćaju u skupštinske klupe<<<

Pod istim uslovima i SNP je danas saopštio da je spreman da se vrati u parlament.

“SNP će ostati van parlament. Pravo bilo kog političkog subjekta je da se vrati u Skupštinu. SNP u tom pravcu neće žuriti. Bojkot je odluka koju je podržala cijela opozicije i ne vidim razlog zašto bi neka opoziciona partije to prekidala“, jasan je Joković.

Stoga je, ističe, na premijeru Dušku Markoviću i Vladi da raspišu izbore i pozovu opoziciju da se dogovore oko fer i demokratskih uslova.

“Dijalog bi trebalo da počne ili odmah ili u oktobru”, naveo je Joković, a sve to iz razloga da bi izbori mogli biti održani na proljeće zajedno sa predsjedničkim i lokalnim u 13 opština.

Nije htio da odgovori na pitanje da li su predstavnici EU insistirali da se vrate u parlament.

“Ne mogu iznositi utiske šta su rekli ambasadori. Mogu samo kazati šta smo mi njima prezentovali”, kazao je Joković.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com