Medojević u Njemačkoj: Crna Gora je daleko od fer i slobodnih izbora - Volim Podgoricu

Medojević u Njemačkoj: Crna Gora je daleko od fer i slobodnih izbora

“Sa ogromnim zadovoljstvom sam konstatovao da je kampanja “DF Mi ili On” iz oktobra prošle godine vođena identičnom tehnologijom i uz poptuno istu metodologiju. Od targetiranja ciljnih grupa, savremene “door to door” kampanje uz pomoć informatičke tehnologije (tableta), on line prikupljanja podataka o biračkom tijelu i koordinacija naših anketara, kreiranja izvornih poruka, redefinisanje i modeliranje završnih poruka, sve je rađeno u skladu sa standardima najjačih partija u Njemačkoj. Na žalost, zbog straha režima u Crnoj Gori od pobjedničke kampanje D, mi smo predmet progona od strane partijskog tužilaštva, što ukazuje koliko je Crna Gora daleko od fer i slobodnih izbora” istakao je Medojević.

U saopštenju se navodi da je u toku prezentacije tehnologije “door to door” kampanje menadžer kampanje CSU Tobias Schmid, upoznao Medojevića  sa vrlo strogim zakonskim ograničenjima koja ne dozvoljavaju partijama pristup Registru birača i korišćenje ličnih podataka (adresa, telefon, mail i sl.) iz javnih državnih baza podataka, bez odobrenja samog građanina.

“Na moje interesovanje kako se reguliše zloupotreba resursa države i ponašanje službi u izbornoj kampanji, obavješten sam da postoji posebni medijski ombudsman koji reaguje kada se u medijima krše izborna pravila ili kada se pojavljuju lažne vijesti. S sruge strane, obavjestili su me da je njemačko javno mnjenje veoma osjetljivo na moguće zloupotrebe javnih fondova od strane partija na vlasti, da bi se takvo ponašanje vratilo kao bumerang partijama i da to partije izbjegavaju. Isti odnos javnosti je i prema lažnim vijestima koje su vrlo nepopularne kod tradicionalno konzervativnog javnog mnjenja Bavarske. Kada sam ih upoznao sa monstruoznom bazom podataka DPS” Siguran glas” i masovnim zloupotrebama javnih baza podataka o ličnostima u cilju njihovog ucjenjivanja da glasaju za vladajuću partiju, dobio sam vrlo jasan odgovor da je to i Njemačkoj teško krivično djelo i da bi odmah reagovao tužilac, po službenoj dužnosti” istakao je Medojević.

Medojević će danas učestvovati u “door to door” kampanji poslaničkog kandidata iz izborne jedinice Minhen i imati brifing sa menadžerom medijske kampanje CSU za Bavarsku.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com