Pljevlja: Održana sjednica OO Demokrata - Volim Podgoricu

Pljevlja: Održana sjednica OO Demokrata

Opštinski odbor Demokrata Pljevlja održao je juče drugu sjednicu u sali Skupštine opštine Pljevlja, saopšteno je iz ove partije.

“Sa sjednice je upućena snažna podrška predsjedniku Aleksi Bečiću i rukovodstvu Demokrata u odlučnoj i beskompromisnoj borbi protiv organizovane kriminalne grupe zvane DPS, naročito u svijetlu brutalnih napada i prijetnji koje su sve učestalije kako se približava vidan i jasan kraj režima. Opštinski odbor je izrazio zabrinutost stanjem u opštini Pljevlja, naročito ako se ima u vidu rast broja nezaposlenih, izostanak obećanih mjera u cilju zaštite životne sredine, ali i izuzetno teške situacije u privrednim društvima čiji je osnivač opština. Pljevaljske Demokrate naročito osuđuju nemar nadležnih državnih i lokalnih organa u oblasti zaštite životne sredine. Opštinski odbor je konstatovao ogroman priliv novih članova, što je pokazatelj da Pljevljaci vjeruju politici Demokrata. Na sjednici je istaknut i rad kancelarije Opštinskog odbora koja pored niza svakodnevnih obaveza, predstavlja i svojevrstan servis građanima Pljevalja pružajući im pravnu i administrativnu pomoć”, navodi se u saopštenju pljevaljskih Demokrata.

U saopštenju se dodaje da je zaključeno da su pljevaljske Demokrate nosilac promjene vlasti u ovom gradu, “što potvrđuje i dalji rast podrške u odnosu na postignutih 38,13% nakon sprovedenog prvog kruga terenske kampanje.”

“U cilju temeljne pripreme izborne kampanje za lokalne i predsjedničke izbore, formiran je Izborni centar Opštinskog odbora. Za predsjednika Izbornog centra pljevaljskih Demokrata izabran je Nikola Rovčanin, dipl.pravnik koji će do naredne sjednice utvrditi i sastav članova ovog organa koji organizuje i sprovodi izbornu kampanju”, saopšteno je.

Dodaje se da su na sjednici izabrani potpredsjednici Opštinskog odbora, Nikola Rovčanin dipl.pravnik, Vesna Lončar, dipl.pravnik, Bojan Krvavac, dipl.politikolog, Radovan Anđelić dipl.istoričar i Dušan Janjušević, dipl.ing mašinstva.

“Za članove Izvršnog odbora izabrani su Radoš Damjanović, dipl.ekonomista, Igor Joksović, dipl.ing.elektrotehnike, Vejo Gazdić, oficir u penziji, Dražen Ćuzović, dipl.ing.građevine, Dragan Paldrmić, ekonomista, Branislav Ostojić, dipl.ing.elteh., Smail Demirović, dipl.ing poljoprivrede, Stevan Grbović, dipl.ing.mašinstva, Aleksandar Bajčeta, dipl.ing poljoprivrede, Vaso Knežević, dipl.ing.pejz.arhitekture, mr Emir Bidžan, dipl.ekonomista, Strahinja Potparić, student prava, mr Igor Bojović dipl.ing.šumarstva, Saša Grujičić, preduzetnik, Milovan Starčević, viša mašinska, Slavko Tošić, dipl.pravnik, Dražen Krsmanović, bachelor prim.računarstva, Mensur Mujković, auto- električar, Mihailo Potpara, dipl.ekonomista, Žarko Laković, službenik, Ratko Potpara, dipl.ekonomista, Dobrislav Bato Bajić, ugostitelj, Dragan Aničić, fudbalski trener, Dragan Dragaš, dipl.pravnik i Mira Ćirović, ugostitelj. Iz redova članova Izvršnog odbora za Sekretara Opštinskog odbora izabran je Strahinja Potparić, a za portparola je imenovan mr Emir Bidžan. Opštinski odbor je utvrdio 45 mjesnih odbora i pokrenuo postupak njihovog konstituisanja, kao i izbora predsjednika i sekretara mjesnih odbora. Na sjednici je donijeta odluka o pokretanju postupka sprovođenja prve izborne konvencije Mladih Demokrata i Foruma žena Opštinskog odbora Pljevlja, čime će se pljevaljske Demokrate organizaciono zaokružiti. Novi članovi Opštinskog odbora su Bogdan Kovačević, spec.hotelijerstva i Mišo Pajović, službenik”, navodi se u saopštenju pljevaljskih Demokrata.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com