Početna » PG INFO » Aktuelno » Srednje stručne škole dobile opremu od 256.000 eura

Srednje stručne škole dobile opremu od 256.000 eura

prema za praktičnu nastavu iz sektora tekstilstva, poljoprivrede i mehatronike vrijedna oko 256 000 eura, isporučena je crnogorskim stručnim školama “Spasoje Raspopović”, Podgorica, “Ivan Uskoković”, Podgorica, te Srednjoj stručnoj školi u Baru i Obrazovnom centru Šavnik.

“Srednja škola ‘Spasoje Raspopović’, Podgorica, dobila je opremu iz sektora tekstilstva u vrijednosti od 72.285,00 eura. Srednja stručna škola, Bar i  Obrazovni centar, Šavnik, dobili su opremu iz oblasti poljoprivrede ukupne vrijednosti od 29.870,20 eura, dok je Stručna škola “Ivan Uskoković”, Podgorica, dobila opremu iz sektora mehatronike, vrijednosti 154.362,62 eura”, navode iz Ministarstva prosvjete.

Oprema je, kako ističu, pribavljena u okviru Instrumenta za pretpistupnu pomoć (IPA).

 

U pitanju je ugovor „Nabavka opreme za škole u skladu sa modernizovanim obrazovnim programima“ koji se, kako dodaju, realizuje u okviru IPA perspektive I (2007-2014) i Operativnog programa “Razvoj ljudskih resursa 2012-2013”.

Ukupna vrijednost projekta je 345 000 eura.

“Njime će biti nabavljena oprema za ukupno 8 srednjih stručnih škola, a ostatak opreme, iz sektora elektrotehnike i ugostiteljstva, biće isporučen tokom naredne nedjelje. Nabavkom ove opreme, stekli su se preduslovi za uspješnu realizaciju novih modernizovanih obrazovnih programa u ovim školama, a nastavnicima i učenicima pružena mogućnost da nastavu realizuju uz modernu opremu neophodnu za sticanje znanja, vještina i kompetencija potrebnih na tržištu rada”, saopštili su iz ovog resora,

Realizacija Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa 2012-2013“ je, kako tvrde iz Ministarstva, zvanično počela u decembru 2014. godine, kada je potpisan finansijski sporazum, a završava se 31. decembra 2017.

“Ukupna vrijednost Operativnog programa u ovom trenutku iznosi 5,8 miliona eura  i podijeljena je u odnosu 85 odsto IPA sredstva, 15 odsto nacionalno kofinansiranje”, zaključuju oni.

www.cdm.me

Check Also

Uskoro naknadni konkurs za upis u srednje škole, upisano 6.503 učenika

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

POČINJE UPIS U SREDNJE ŠKOLE: Evo šta vam je sve potrebno! Ima MJESTA za sve!

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *