Uhapšeni Pavlović, Radunović i Drašković - Volim Podgoricu

Uhapšeni Pavlović, Radunović i Drašković

Funkcionerka Pokreta za promjene Iva Pavlović, sin Slavena RadunovićaLuka i Petar Drašković iz Demokratske narodne partije, uhapšeni su danas zbog pranja novca po nalogu specijalne državne tužiteljke Lidije Vukčević.

Prema nezvaničnim saznanjima CdM-a, riječ je o proširenju istrage koju, zbog pranja novca, Specijalno tužilaštvo vodi protiv lidera Pokreta za promjene PzP Nebojše Medojevića i nekoliko funkcionera te partije.

Uskoro bi, prema saznanjima CdM-a, trebali da budu privedeni na saslušanje.

Osim uhapšenih, na listi osumnjičenih su odranije lider PzP-a Nebojša Medojević, zatim Momir Nikolić, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Gordan Konatar i Dejan i Violeta Bušković, Miloš Gvozdenović, Željko Pejović i Radovan Šćekić.

Medojević je, zajedno sa Nikolićem, kako se sumnja, sačinio plan da u platni promet stavlja novac stečen nedozvoljenom konverzijom deviza kao i novac koji je pribavljen radi nezakonitog finansiranja određenih političkih partija za parlamentarne izbore.

“Pri čemu je Nebojša Medojević za sebe odredio zadatak da angažuje kao članove kriminalne organizacije koja će se za potrebe političkih subjekata bez odobrenja baviti zamjenom USA dolara za eure radi njihovog stavljanja u legalne tokove, da organizuje da se novac koji potiče iz nezakonitih djelatnosti predaje drugim članovima organizacije i građanima koji će taj novac kao donaciju uplaćivati na račun političkih subjekata, te da u slučaju da budu otkriveni kao kriminalna organizacija, usmjerava iskaze članova kriminalne organizicije i realizuje nove oblike nedozvoljenog stavljanja novca pribavljenog kriminalnom djelatnošću u legalne tokove”, navodi se u aktu Specijalnog tužilaštva.

Medojeviću je zbog ovih optužbi ranije skinut poslanički imunitet, ali mu pritvor, po obavezujućem uputstvu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, nije određen.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com