Abazović sa EU: Ili ste na strani totalitarnog režima, ili na strani demokratije - Volim Podgoricu

Abazović sa EU: Ili ste na strani totalitarnog režima, ili na strani demokratije

URA neće prekinuti bojkot parlamenta i dati legitimitet pokradenim parlamentarnim izborima, a Evropska komisija (EK) konačno mora odlučiti – da li je na strani totalitarnog i represivnog režima Demokratske partije socijalista (DPS) ili na strani demokratije, zajedno sa svim slobodnim građanima Crne Gore, kazao je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima Evropske delegacije u Podgorici.

On je naglasio da bez dobijanja datuma izbora, opozicija ne smije prekidati bojkot parlamenta jer bi tako “dala legitimitet ispraznim tezama Organizovane kriminalne grupe, koja nelegitimno uzurpira vlast”.

“Međutim, ukoliko neko od opozicionih kolega ipak odluči da prekine bojkot, Građanski pokret URA će se posljednji vratiti u Skupštinu”, naglasio je Abazović.

On je podsjetio da URA nije vodila pasivan bojkot, već je aktivno pokušavala održati koheziju između opozicionih partija, kako bi „što snažnije odgovorili djelovanju kriminogenog režima“. On je diplomate upoznao i sa „Planom za rješavanje političke krize“, koji je URA ranije predložila svim opozicionim partijama.

„Drago nam je da Evropska komisija konačno napušta svoju pasivnu poziciju i uključuje se u političke tokove, pa makar za to bila zaslužna i posjeta američkog potpredsjednika Majka Pensa. Od Evropske unije (EU) ne tražimo da poštuje opozicione partije, ali zahtijevamo poštovanje za 150 hiljada građana Crne Gore koji se bore za demokratske promjene”, kazao je Abazović.

On je podsjetio ambasadore i šefa delegacije EU da je “isključivo DPS zaslužan za to što se Crna Gora nalazi u dubokoj političkoj krizi i što su politički procesi paralizovani već godinu dana“, kao i da vrh DPS-a koristi takvu situaciju da progura svoje skandalozne zakone.

“Antievropskom praksom, DPS pokušava da progura skandalozni Zakon o prostornom planiranju i izgradnji, kojim će rasprodati i potpuno privatizovati Crnu Goru. Takva zakonska rješenja, koja ukidaju crnogorske opštine i degradiraju ih do statusa mjesne zajednice, nije predlagala čak ni Vlada Mila Đukanovića“, naglasio je Abazović.

Abazović je još jednom naglasio da se crnogorska ekonomija nalazi u katastrofalnom stanju i da je organizovani kriminal sve jači, kao i da nam je “hitno potrebna deblokada paralizovanih institucija koje su zarobljene uticajem vrha Organizovane kriminalne grupe”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com