Početna » NOVOSTI » Društvo » Biciklo.me organizuje javnu tribinu i vožnju za najmlađe

Biciklo.me organizuje javnu tribinu i vožnju za najmlađe

Nevladino udruženje Biciklo.me, u saradnji sa kancelarijom UNDP i uz podršku Delegacije Evropske unije i EU Info centra, u okviru Evropske nedjelje mobilnosti organizuje javnu tribinu na temu „Urbana mobilnost i javni prostori“. Tribina će biti održana u EU Info centru u četvrtak, 21. septembra, sa početkom u 10:30h.

“Zanimljive lokalne projekte koji se na različite načine bave ovim temama predstaviće Biljana Gligorić i Nađa Miranović (projekat SUMPORT, Kotor), Dušica Fišer Jaredić i Nina Lončar (Džada Fest, Podgorica), Milica Zarubica i Nemanja Milićević (Podgorica Art Festival – PAF) i Sonja Dragović (projekat Ciklograd.me, Biciklo.me). Osim njih, na tribini će govoriti i Jens Erik Larsen iz Kopenhagena, ekspert za razvoj cikloturizma i biciklističke infrastructure i jedan od pokretača projekta EuroVelo, kroz koji je u poslednjih 20 godina nastala evropska mreža biciklističkih puteva. Moderatorka tribine biće Slađana Lazarević, koordinatorka za prostorno planiranje i energetski efikasnu arhitekturu u kancelariji UNDP”, saopšteno je.

Biciklistička vožnja za djecu – treća po redu koju Biciklo.me organizuje u Podgorici – biće održana u petak, 22. septembra, koji se širom Evrope obilježava kao Dan bez automobila.

Vožnja će krenuti u 18h sa Trga Argentine i završiti u Ulici Svetozara Markovića, gdje će se najmlađi podgorički biciklisti i biciklistkinje osvježiti i pridružiti raznovrsnom zabavnom programu koji su za ovu priliku pripremili UNDP, Glavni grad Podgorica, Ekološki pokret Ozon, Džada Fest i Udruženje Roditelji.

Vijesti

Check Also

Nova pobjeda Budućnost Volija: Pao i Hapoel

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u Jerusalimu ekipu Hapoela 86:81, u utakmici drugog kola ...

VREMENSKA PROGNOZA: Danas pravo proljeće, evo do koliko stepeni

Pretežno sunčano, uz umjerenu ili povećanu visoku oblačnost tokom dana. Na sjeveru po kotlinama, mjestimično ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *