Bošković sa ambasadorom Srbije: Saradnja na planu odbrane - Volim Podgoricu

Bošković sa ambasadorom Srbije: Saradnja na planu odbrane

Intenzitet i značaj sveukupnih istorijskih, kulturnih, ekonomskih i drugih veza dvije zemlje podrazumijeva i potrebu daljeg unapređenja postojećih dobrosusjedskih odnosa, izjavili su Ministar odbrane Predrag Bošković i ambasador Srbije u Crnoj Gori, Zoran Bingulc.

Bošković je podvukao da Crna Gora, od obnove nezavisnosti, ulaže napore za intenziviranje i razvoj dobrih odnosa sa zemljama regiona, među kojima Srbija svakako zauzima posebno mjesto, kazali su iz Ministarstva odbrane.

Bošković je kazao da su sigurnost i bezbjednost Zapadnog Balkana među prioritetnim ciljevima crnogorske državne politike, te da će, u skladu sa tim, nastaviti da se snažno zalaže za evropske i evroatlantske integracije zemalja regiona.

Bingulac je naglasio značaj jačanja regionalne saradnje, kako za uspostavljanje međusobnog povjerenja, tako i za prosperitet Zapadnog Balkana.

On je kazao da su Crna Gora i Srbija istorijski dvije blisko povezane zemlje, kojima je u interesu razvijanje dobrosusjedskih odnosa na svim nivoima.

Sagovornici su konstatovali da Crna Gora i Srbija moraju nalaziti nove prostore za unapređenje sveukupne saradnje, pogotovo na planu odbrane, imajući u vidu aktuelne bezbjednosne izazove.

www.cdm.me

1 komentar

  1. Thanks for helping me to attain new thoughts about computer systems. I also contain the belief that one of the best ways to maintain your laptop in excellent condition is by using a hard plastic-type material case, as well as shell, that will fit over the top of the computer. A majority of these protective gear are usually model specific since they are manufactured to fit perfectly across the natural outer shell. You can buy these directly from the owner, or from third party sources if they are available for your notebook computer, however not all laptop can have a covering on the market. Again, thanks for your ideas.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com