Izaslanik Sjeverne Koreje u UN napustio salu prije Trampovog govora - Volim Podgoricu

Izaslanik Sjeverne Koreje u UN napustio salu prije Trampovog govora

Sjevernokorejski izaslanik u UN Ja Song Nam napustio je salu prije nego što je američki predsjednik Donald Tramp stao za govornicom u prvom obraćanju u UN, piše B92.

Tramp je na zasijedanju Generalne skupštine UN rekao da želi harmoniju i prijateljstvo, ali je i istakao da neki djelovi svijeta idu dođavola.

Predsjednik SAD je žestoko kritikovao režime u Sjevernoj Koreji i Iranu, ali sjevernokorejski predstavnik tome nije prisustvovao.

“Neki djelovi svijeta idu dođavola. Ako Amerika bude ugrožena, nećemo imati drugog izbora nego da potpuno uništimo Sjevernu Koreju. Kim Džong-un je raketaš u samoubilačkoj misiji. Sada je vrijeme da svi zajedno radimo da izolujemo Kima sve dok on ne prestane sa neprijateljskim ponašanjem. Suverene države moraju da budu osnova svjetskog poretka. Moramo da odbacimo prijetnje suverenitetu, od Ukrajine do Južnog kineskog mora. Očekujem da sve države poštuju interese svog naroda, kao i prava drugih suverenih država“, rekao je Tramp.

Prema njegovim riječima, “otpadnički režimi su prijetnja svijetu“.

“Oni pomažu raširenim terorističkim mrežama. To su Sjeverna Koreja i Iran. Protivnicima SAD poručuje da će američka vojska postati jača nego ikada u istoriji“, naveo je Tramp

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com