KALUĐEROVIĆ TRAŽI: Rista Radovića proglasiti za nepoželjnu osobu u CG - Volim Podgoricu

KALUĐEROVIĆ TRAŽI: Rista Radovića proglasiti za nepoželjnu osobu u CG 

Predsjednik OO Crnogorske Cetinje, Ivica kaluđerović traži da se mitropolit Crnogorske primorske Amfilohije Radović proglasi nepoželjnom osobom- “persona non grata“.

“Risto Radović, kao komandant Srpske crkve u Crnoj Gori, nastavlja da širi mržnju i nipodaštava crnogorski narod i državu Crnu Goru. Dokazani mrzitelj svega crnogorskog uvijek je bio najmanje duhovnik, a najviše politikant i podstrekač svakojakih nepočinstava kojim se nanosi šteta i crnogorskoj državi i crnogorskom narodu. Država Crna Gora više ne smije dozvoljavati ovakav jezik mržnje dokazanog mrzitelja svega crnogorskog i najzad mora zaštititi interese crnogorskog naroda i države.  Posljednji je čas, do konačnog rješenja statusa Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori da se Risto Radović proglasi nepoželjnom osobom – „persona non grata“.

Prema mišljenju Kaluđerovića, predsjednik države i predsjednik Vlade su u obavezi odmah to da urade ukoliko žele zaštititi crnogorske nacionalne interese od poglavara Srpske crkve u Crnoj Gori.

“Svako drugačije ponašanje državnog vrha ne bi bilo ništa drugo do prećutna podrška cjelokupnog djelovanja Rista Radovića i njegove popovske vojske u Crnoj Gori”, poručuje on.

Kaluđerović navodi da je njihov zahtjev opravdan i da to potvrđuje “decenijsko anti-crnogorsko ponašanje Rista Radovića koje je, nažalost, od strane vlasti uvijek bilo tolerisano jer su podosta vremena blisko politički sarađivali”.

Sa ovakvim duhovnicima Crna Gora samo može biti okovana u Kosovskom mitu, bez ikakvih šansi za priključak civilizovanom demokratskom svijetu. I na kraju, navodeći izreku o volovima koji su rođeni u Crnoj Gori, a nijesu Crnogorci, sigurni smo da je Risto Ćirov Radović govorio samo o sebi”, zaključio je on.

www.cdm.me

2 komentara

  1. The following time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I know it was my choice to learn, but I really thought youd have something fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could possibly fix should you werent too busy in search of attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com