Koljenšić nije sklopio Sporazumu o priznanju krivice - Volim Podgoricu

Koljenšić nije sklopio Sporazumu o priznanju krivice

Nikšićanin Ratko Koljenšić, iz zatvora u Spužu, doveden je u Tužilaštvo gdje je pregovarao o prijedlogu za sklapanje sporazuma o priznanju krivice koji je krajem jula predložio njegov advokat Boris Marinović, saznaje CdM.

Kako je njegov advokat Marinović kazao za CdM danas nije došlo do sklapanja sporazuma.

“Nije došlo do sklapanja Sporazuma o priznanju krivice Koljenšića sa Tužilaštvom. Ne znam kako će se dalje odvijati proces”, rekao je za CdM Marinović.

FOTO: Koljenšić, CDM

Koljenšić je prije mjesec dana počeo pregovore o sporazumnom priznanju krivice sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici. Tužilaštvo je ponudilo dogovor Nikšićaninu da prizna da je učestvovao u likvidaciji Bojovića, a on je pristao da razmotri opcije koje mu nudi tužilaštvo.

Zbog toga je Marinović tužiocu u Višem državnom tužilaštvu Željku Tomkoviću predao prijedlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivice.

“Ne postoje nikakvi konkretni dokazi koji bi okrivili Koljenšića za ovo djelo, ali postoje druge okolnosti koje su se dogodile i koje su ga opredijelile na ovaj potez. To je u interesu i društva i stranaka u postupku. Znamo da je prvookrivljeni Šaranović ubijen, a da postoje indicije i da je to planirano na štetu drugog okrivljenog”, kazao je tada Marinović.

Naveo je i da su pregovori o sporazumnom priznanju krivice inicirani usmeno od strane tužilaštva.

Koljenšić je pristao na pregovore, ali, kako navodi advokat, sklapanje sporazuma zavisi od više uslova, između ostalog i od toga šta će mu tužilaštvo tražiti da prizna.

“Okrivljeni će da razmotri sa svih aspekata mogućnost sklapanja sporazuma. Spreman je da prizna samo ono što je uradio, nikako ništa više od toga”, pojasnio je tada Marinović.

Naglasio je i da će se Koljenšićevo priznanje odnositi na njega i njegovu krivicu i neće se odnositi na ostale. Prema navodima optužnice, ubistvo Bojovića organizovao je sada pokojni Slobodan Šaranović, koji je na taj način htio da osveti ubistvo svoga brata Branislava iza kojeg navodno stoji Luka Bojović.

Smrtonosne hice u Nikolu Bojovića ispalio je Saša Cvetanović, kojeg je Koljenšić za novčanu nadoknadu odvezao iz Crne Gore u Beograd. Oni su pratili kretanje Bojovića kako bi što „sigurnije” počinili ubistvo.

Za ubistvo Bojovića postupak se vodi i u Beogradu, gdje se Koljenšiću sudi u odsustvu.

Šaranović i Koljenšić proveli su skoro tri godine u pritvoru zbog sumnje da su naručili i organizovali ubistvo Bojovića i Vidakovića u Budvi. Na slobodu su izašli krajem prošle godine, a Šaranović je ubijen tri mjeseca kasnije u Budvi.

Optužnica

I beogradskom i podgoričkom optužnicom Šaranović se teretio za teško ubistvo u podstreiavanju, a Koljenšić i Cvetanović da su kao saizvršioci počinili krivično djelo tešio ubistvo Nikole Bojovića.

Prema ocjeni crnogorskog tužilaštva, Šaranović i Koljenšić su organizovali iriminalnu grupu čiji su članovi bili Miloš Delibašić, Miloš Vojinović, Slaviša Novaković, Saša Cvetanović i Goran Bojanić.

Osim likvidacija Bojovića i Vidanovića, cilj ove organizacije bila su ubistva Vladimira Jovanovića, Filipa Koraća, Luke Đurovića i Siniše Petrića, koji su, prema ocjeni tužilaštva, pripadali ikanu Luie Bojovića ikji se smatra odgovornim za ubistvo Branislava Šaranovića, brata optuženog Šaranovića.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com