Konkurs za mlade crnogorske muzičare - Volim Podgoricu

Konkurs za mlade crnogorske muzičare

Petrovac Jazz Festival poziva sve mlade muzičare iz Crne Gore da se prijave i učestvuju u jedinstvenom projektu “Hitch On Music Exchange”, koji organizuju njihovi partneri iz Poljske. Hitch On Music Exchange je projekat koji je podijeljen u dva dijela- na takmičenje/konkurs i showcaase.

Takmičenje/konkurs je napravljeno za debitovanje muzičara do 33 godina starosti, a samo najboljima (tri mlada muzičara) organizatori će pomoći da snime svoj prvi CD. Sa druge strane, showcase je projekat koji se namijenjen profesionalnim muzičarima koji žele da svoj posao, projekat, bend ili zadnja pjesma budu priznata od strane Hitch On Music Exchange Internacionalnih partnera. Oni su predstavnici priznatih festivala, jazz klubova i izdavačkih kuća.

“Zahvaljujući odabiru muzičara, ne samo ove godine, nego i svih prošlih, uključijući i domaće, Petrovac Jazz festival je dobio na značaju. Svih ovih godina bili smo podstrek mladim muzičarima koji su odabrali džez da se još više trude i istraju u tome. Naša misija je uvijek bila da predstavimo afrmisane i mlade muzičare iz Crne Gore na festivalu kao i poslije njega, a ova saradnja koju sada imamo od ove godine će samo proširiti priču i na druge meridijane. Kao promoteri, ne samo jazz festivala, već i Crne Gore zahvaljujući partnerstvima koje imamo sa drugim sličnim manifestacijama, pružićemo šansu mladim muzičarima da se čuju i van granica naše zemlje. Osim ovog festivala u Poljskoj imamo u planu da i na Nišvillu takođe prezentujemo naše muzičare kao i u drugim zemljama gdje god to budemo mogli. Nadamo se da će i naše Ministarstvo kulture kao i Turističke organizacije i ostali subjekti osjetiti veliki značaj i pomoći naše mlade snage kako bi ikrzo njihov rad prezentovali našu zemlju svuda u svijetu” poručio je Vinko Mihajlović, direktor Petrovac Jazz festivala.

Za sve informacije oko učešća kontaktirajte organizatore Petrovac Jazz Festivala putem e-maila [email protected], a od njih će zainteresovani dobiti uputstva kako da se prijavite.Prijave su do 9. oktobra kada se konkurs zatvara na globalnom nivou.Festival i takmicenje u Poljskoj ce se odrzati prvog vikenda decembra.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com