Lavrov: Tramp rekao da SAD neće nametati svoj način života drugima - Volim Podgoricu

Lavrov: Tramp rekao da SAD neće nametati svoj način života drugima

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocijenio je da je najpozitivniji dio jučerašnjeg obraćanja američkog predsjednika Donalda Trampa u generalnoj debati na zasijedanju Generalne skupštine UN bila rečenica da SAD neće nametati svoj način života drugima.

Lavrov je u intervjuu za agenciju Asošiejted pres rekao da pozdravlja tu Trampovu izjavu, dodajući da se veoma dugo ništa slično nije moglo čuti od američkih predsjednika.

Šef ruske diplomatije rekao je da je bivši predsjednik SAD Barak Obama odgovoran za, kako je naveo, kolaps odnosa Vašingtona i Moskve.

SAD su u decembru usvojile niz koraka protiv Rusije, uključujući i proterivanje 35 ruskih diplomata zbog navodnog miješanja u američke predsjedničke izbore. Ove mjere dovele su do kontramjera Moskve i protjerivanja američkid diplomata iz Rusije.

Odgovarajući na pitanje o izjavi američkog ministra odbrane Džejmsa Matisa da će NATO zaštiti Švedsku od eventualnog ruskog napada, čak iako ta zemlja nije članica Alijanse, Lavrov je rekao da ne želi da komentariše “paranoične izjave”.

“Ima toliko fantazija da ne vredi obraćati pažnju na to”, rekao je šef ruske diplomatije.

Beta

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com