Majkama sude zbog protesta - Volim Podgoricu

Majkama sude zbog protesta

Ko­or­di­na­tor­ka­ma pro­te­sta ko­ri­sni­ca na­kna­da za maj­ke sa tro­je i vi­še dje­ce da­nas se su­di u pod­go­rič­nom Su­du za pre­kr­ša­je zbog blo­ki­ra­nja sa­o­bra­ćaj­ni­ca i ne­pri­ja­vlji­va­nja pro­test­ne šet­nje. Pred su­dom će se na­ći Ro­san­da Pe­ko­vić iz Bi­je­log Po­lja, Ma­ja Jo­vo­vić iz Nik­ši­ća, Sne­ža­na Ma­ca­no­vić iz Plje­va­lja i Želj­ka Sav­ko­vić iz Pod­go­ri­ce.
– Su­di nam se jer ni­je­smo pri­ja­vi­le pro­test­nu šet­nju Uli­com slo­bo­de i blo­ka­de dvi­je ras­kr­sni­ce. Oči­gled­no su svi umi­je­ša­li pr­ste u po­bu­nu maj­ki, ko­je bra­ne svo­je pra­vo – ka­za­la je pred­stav­ni­ca Ko­or­di­na­ci­o­nog od­bo­ra maj­ki Želj­ka Sav­ko­vić.


Ona je na­ve­la da po­dje­la na­kna­da di­je­lu maj­ki, na­kon uki­da­nja ovog pri­ma­nja, svje­do­či da ogro­man broj že­na ne­će ima­ti to pra­vo, pa čak ni one ko­je po za­ko­nu to sle­du­je.
– Šta dru­go maj­ke da ra­de osim da is­ka­zu­ju svoj re­volt na sva­ki mo­gu­ći na­čin. I do­bro je što da­nas u Cr­noj Go­ri ima oso­ba ko­je će da dig­nu svoj glas i ne­će do­zvo­li­ti da im ra­de ovo što im ra­de – po­ru­či­la je ona. 


Sav­ko­vić je ka­za­la da su tri maj­ke ko­ji­ma se da­nas su­di osta­le bez na­kna­de, iako su se sve tri od­lu­či­le na to pra­vo po kri­te­ri­ju­mu ostva­re­nih go­di­na rad­nog sta­ža.
Iz Gra­đan­ske ini­ci­ja­ti­ve (GI) „Za nas“ ka­za­li su da si­stem pre­ko Su­da za pre­kr­ša­je na­sta­vlja da vr­ši pri­ti­sak na slo­bod­ne gra­đa­ne ko­ji di­žu glas pro­tiv svih pre­va­ra ko­je si­stem spro­vo­di.
– Gra­đan­ska ini­ci­ja­ti­va „Za nas” će po­dr­ža­ti maj­ke Cr­ne Go­re, ko­ji­ma je za­ko­nom do­di­je­lje­na do­ži­vot­na na­kna­da, a po­tom od­lu­ka­ma par­tij­skog Ustav­nog su­da i od­lu­ka­ma ne­le­gi­tim­ne Skup­šti­ne Cr­ne Go­re uki­nu­ta. Po­zi­va­mo gra­đa­ne da nam se pri­dru­že da­nas, u 8 sa­ti, ka­da po­či­nje su­đe­nje u Su­du za pre­kr­ša­je, u Pod­go­ri­ci, i svo­jim pri­su­stvom po­dr­že ove hra­bre že­ne. One su se mje­se­ci­ma na uli­ca­ma cr­no­gor­skih gra­do­va bo­ri­le za slo­bod­nu Cr­nu Go­ru i do­sto­jan­stvo gra­đa­na, pro­tiv „bal­kan­ske po­li­ti­ke“, ko­ja ima za cilj da is­cr­pi i osi­ro­ma­ši gra­đa­ni­na i po­tom ma­ni­pu­li­še nji­me i nje­go­vom bu­duć­no­šću. A mi de­ce­ni­ja­ma svje­do­či­mo ta­kvom po­stu­pa­nju – po­ru­ču­ju iz GI. 


Ka­ko do­da­ju, nji­ho­va bor­ba, uz po­dr­šku svih slo­bod­nih gra­đa­na, je­ste da za­u­sta­ve istu po­li­ti­ku u bu­duć­no­sti.
– Bo­ri­mo se pro­tiv po­li­ti­ke ne­sta­bil­ne i si­ro­ma­šne Cr­ne Go­re, pro­tiv pred­iz­bor­nih, iz­bor­nih i po­sti­zbor­nih pre­va­ra. Za Ustav, prav­du i de­mo­krat­sku Cr­nu Go­ru – za­klju­ču­je se u sa­op­šte­nju.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com