Ministrovoj kćerki Vlada dala 15.000 - Volim Podgoricu

Ministrovoj kćerki Vlada dala 15.000

Vla­di­na Ko­mi­si­ja za ras­po­dje­lu di­je­la pri­ho­da od iga­ra na sre­ću i ove go­di­ne do­di­je­li­la je no­vac za pro­jek­te fir­me Bo­šnjač­ki in­for­ma­tiv­ni cen­tar – Bi­cent, u ko­joj je su­vla­sni­ca Ro­žaj­ka Al­ma Nur­ko­vić, kćer­ka mi­ni­stra sa­o­bra­ća­ja i po­mor­stva Osma­na Nur­ko­vi­ća. Bi­cent je ove go­di­ne do­bio 15.040 eura od di­je­la pri­ho­da od iga­ra na sre­ću.
Pre­ma po­da­ci­ma „Da­na“, 9.040 eura do­bi­li su za pro­je­kat „Ulo­ga me­di­ja u ot­kla­nja­nju pred­ra­su­da pre­ma li­ci­ma sa in­va­li­di­te­tom“, a 6.000 eura za pro­je­kat „Mje­seč­na re­vi­ja Bo­šnjač­ke no­vi­ne“.
„Bi­cent“ se go­di­na­ma fi­nan­si­ra iz dr­žav­nih fon­do­va za ma­nji­ne i igre na sre­ću. To pred­u­ze­će je u pret­hod­nih šest i po go­di­na iz dr­žav­nih fon­do­va do­bi­lo oko 100 hi­lja­da eura, a taj iz­nos vje­ro­vat­no ni­je ko­na­čan jer po­da­ci u jav­nim re­gi­stri­ma ni­je­su do­stup­ni za naj­ma­nje dvi­je go­di­ne.

Kom­pa­ni­ja „Bi­cent“ osno­va­na je u no­vem­bru 2008. go­di­ne. Kao dje­lat­nost u Cen­tral­nom re­gi­stru pri­vred­nih su­bje­ka­ta (CRPS) upi­sa­no je „iz­da­va­nje no­vi­na“. U istim po­da­ci­ma evi­den­ti­ra­no je da je Nur­ko­vi­će­va da­nas vla­sni­ca 50 od­sto te fir­me, dok dru­ga po­lo­vi­na pri­pa­da Se­na­du Mu­je­vi­ću.
Po­što je no­vac po­re­skih ob­ve­zni­ka ove go­di­ne fir­mi mi­ni­stro­ve kćer­ke do­di­je­li­la vla­di­na ko­mi­si­ja, a Nur­ko­vić je dio Vla­de, po­sta­vlja se pi­ta­nje da li je u tom slu­ča­ju do­šlo do mo­gu­ćeg kon­flik­ta in­te­re­sa i da li je bi­la pri­vi­le­go­va­na zbog te či­nje­ni­ce.

Mi­ni­star Nur­ko­vić je u te­le­fon­skom raz­go­vo­ru sa no­vi­na­rom „Da­na“ ka­zao da ni­je u kon­flik­tu in­te­re­sa i da nje­go­va kćer­ka „ni­je uze­la ni cent iz Bi­cen­ta“.
– Mo­ja kćer­ka je uda­ta i odi­je­lje­na. Osni­vač je te fir­me od 2008. go­di­ne. Ona ni­ka­da ni­je ušla u tu fir­mu, to mo­že da po­tvr­di i iz­vr­šni di­rek­tor – re­kao je Nur­ko­vić.
Do­dao je da ni­ko­ga iz Ko­mi­si­je za ras­po­dje­lu di­je­la pri­ho­da od iga­ra na sre­ću ni­je zvao da in­ter­ve­ni­še.
– Ni­ka­kvog kon­flik­ta in­te­re­sa tu ne­ma. Ako us­pi­je­te da pro­na­đe­te bi­lo ka­kvu mo­ju ve­zu sa tim, evo otvo­re­no vam ka­žem ne­moj­te me šte­dje­ti. Ova­ko ap­so­lut­no ne­mam ni­ka­kve ve­ze sa bi­lo či­jim ra­dom, po­seb­no ne čla­no­va po­je­di­nih ko­mi­si­ja. To su ni­ski udar­ci i ni­je ljud­ski i pro­fe­si­o­nal­no – ka­zao je Nur­ko­vić.
Do­dao je da je fir­ma „Bi­cent“ do sa­da od­štam­pa­la oko 30 li­sto­va „Bo­šnjač­kih no­vi­na“, i šta god nov­ca do­bi­ju, on ide sa­mo za tu na­mje­nu.
„Dan” je ra­ni­je do­šao do po­da­tka da je fir­ma Al­me Nur­ko­vić pro­šle go­di­ne od vla­di­ne Ko­mi­si­je za ras­po­dje­lu di­je­la pri­ho­da od iga­ra na sre­ću do­bi­la 6.000 eura za pro­je­kat „Bo­šnjač­ke no­vi­ne“. „Bi­cent“ je 2016. go­di­ne za isti pro­je­kat do­bio 13.000 eura iz dr­žav­nog Fon­da za za­šti­tu i ostva­ri­va­nje ma­njin­skih pra­va. Pro­šle go­di­ne su iza­šla sa­mo dva ili tri bro­ja „Bo­šnjač­kih no­vi­na“.
Al­ma Nur­ko­vić ni­je od­go­va­ra­la na na­še po­zi­ve, ta­ko da ni­je­smo uspje­li da do­bi­je­mo ko­men­tar i od nje.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com