Osumnjičen za organizovanje tri ubistva u SAD se krije u Crnoj Gori? - Volim Podgoricu

Osumnjičen za organizovanje tri ubistva u SAD se krije u Crnoj Gori?

Ričard Vol, šezdesetčetvorogodišnji državljanin SAD, osumnjičen za tri ubistva u Los Anđelesu – pobjegao je u Crnu Goru, tvrdi kalifornijska televizija KCAL 9 Njuz.

Američki mediji pišu da je za Volom pokrenuta međunarodna potraga, iako Interpol na svojim stranicama još nije objavio međunarodnu potjernicu. Vol se sumnjiči da je organizovao tri ubistva i da se, navodno, trenutno skriva negdje u Crnoj Gori.

Los Anđeles Tajms navodi da SAD sa Crnom Gorom nemaju sklopljen sporazum o izručenju traženih osoba.

“Detektivi u Los Anđelesu kazali su da su razgovarali sa prijateljima, rodbinom i Volovim bivšim zaposlenima, koji tvrde da je on u Crnoj Gori,” prenosi taj list.

Losanđeleski detektiv Viktor Levandovski za televiziju CBS2 kazao je da Vol trenutno nije optužen za ubistva, ali da je glavni osumnjičeni u očima policije.

Vol posjeduje milione dolara na bankovnim računima, zahvaljujući firmama i nekretninama sa kojima je povezan.

Policija Los Anđelesa navodi da su povod ubistvima za koje se sumnjiči poslovni i pravni sukobi. Prvi u nizu ubijenih bio je Dejvid Džejms Vargas, tada 53-godišnjak, koji je Volu dugovao najmanje 100.000 dolara i upravo se spremao da pokrene sopstveni posao s iznajmljivanjem limuzina i eskortom. Njega su pronašli mrtvog 20. maja 2008. u njegovom stanu u Las Vegasu, a koliko god policija nije odavala detalje ovog ubistva, navodi se da postoje sličnosti između njegove smrti i smrti ostale dvojice.

 

Drugi ubijeni je kalifornijski advokat Džefri Tajdus koji je ubijen 7. decembra 2009. hicem u potiljak ispred svoje kuće u četvrti Roling Hils. Još 2005. Volov prijatelj, takođe advokat, Kristofer Grajs ušao je u sudski spor s Tajdusom “težak” 11 miliona dolara. Tajdus je tada prijavio da mu je Grajs prijetio, i to vrlo konkretno, a koju godinu kasnije Tajdus se na sudu izborio za onih spornih 11 miliona.

Tajdusov klijent je tvrdio da je Vol pokušao da izbjegne da vrati novac koji je dugovao, i to tako što je novac tajno kanalisao kroz Grajsove poslove. Takođe, Grajs je Volu bio vjenčani kum. Danas je Tajdus već osam godina mrtav, a Vol se navodno skriva u Crnoj Gori s druge strane Atlantika.

 

Američki mediji pišu i o ubistvu Huana Gabriela Ramires-Mendesa (35), koga su dvojica očito plaćenih ubica ubila 26. februara 2011. pred njegovom djecom, sedmogodišnjom ćerkom i dvogodišnjim sinom ispred njihove kuće.

Mogući motiv u njegovom slučaju jeste što je on, dok je još radio u pogonu za jednu Volovu kompaniju, 2009. tužio svog poslodavca u ime radnika zato što im ovaj nije isplaćivao prekovremene radne sate i nije dopuštao pauzu.

 

Tužbu je sud riješio u korist radnika 2010. godine, ali tri mjeseca prije ubistva, tako da Ramires-Mendes nikada nije vidio novac koji je zaradio.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com