UHAPŠEN VLADISLAV BULATOVIĆ: Drašković, Radunović i Pavlović se brane sa slobode - Volim Podgoricu

UHAPŠEN VLADISLAV BULATOVIĆ: Drašković, Radunović i Pavlović se brane sa slobode

Vladislav Bulatović uhapšen je danas zbog sumnje da je član kriminalne grupe koju je navodno formirao lider PzP Nebojša Medojević. Bulatović je bratanić jednog od lidera Demokratskog fronta Predraga Bulatovića.

Član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije (NOVA) Petar Drašković i Luka Radunović pušteni su danas da se brane sa slobode nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu.

Njih dvojica su uhapšeni juče, kao i v.d. glavne urednice TV Budva Iva Pavlović, koja je takođe nakon saslušanja puštena na slobodu.

Luka Radunović je sin poslanika DF-a Slavena Radunovića.

Tužiteljka ih sumnjiči da su po nalogu Medojevića i biznismena Momira Nikolića prali nezakonito stečen novac.

U nalogu za sprovođenje istrage Vukčevićeva navodi da su Medojević i biznismen svakom članu kriminalne grupe davali zadatke i uloge, kao i da su u djelovanju kriminalne organizacije koristili privredne i poslovne strukture.

Izvor blizak istrazi tvrdi da je   juče uhapšena trojka, u kratkom periodu, u bankama mijenjala dolare za eure. SDT sumnja da je njihov zadatak bio   da u legalne tokove stavljaju novac “pribavljen kriminalnom aktivnošću radi nezakonitog finansiranfa određenih političkih partija za parlamentarne izbore”.

Tužilaštvo tvrdi da je jedan od zadataka osumnjičenih bio i da konvertovane eure dijele drugim članovima kriminalne organizacije i građanima, kako bi ih kao svoju donaciju uplaćivali na račun političkih partija.

Lisice na ruke stavljene su im po nalogu specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, koja ih sumnjiči da su po nalogu Medojevića i biznismena Momira Nikolića prali nezakonito stečen novac.

“U toku istrage koju Specijalno državno tužilaštvo vodi protiv okrivljenog M.N i drugih zbog krivičnih djela – stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su M.N i N.M organizovali kriminalnu organizaciju i preko članova te organizacije, među kojima su i aktivisti PZP-a i DF-a, u legalne tokove na teritoriji Crne Gore stavljali više stotina hiljada dolara koje potiču iz kriminalne djelatnosti. Tim novcem su se vršilla plaćanja aktivista DF-a i angažovali pripadnici DF-a i sa njima bliska lica koja su vršila uplate tog novca u vidu donacija u filijalama poslovnih banaka u CG, zatim su se za potrebe aktivnosti navedenih političkih subjekata, bez odobrenja bavila bankarskom djelatnošću – konverzijom novca, zamjenom valute USD za EUR radi njihovog stavljanja u legalne tokove,” stoji u saopštenju Specijalnog tužilaštva.

Tim novcem, navode, su se vršila plaćanje lica koja su obavljala poslove marketinga za kampanje DF-a, zatim plaćanja zakupa objekata koji su bili korišćeni za potrebe kampanje, kao i opreme koja je korišćena za kampanju DF-a .

“Iz do sada prikupljenih dokaza, proizilazi osnovana sumnja da su i I.P, P.D, L.R, kao članovi pomenute kriminalne organizacije preuzimali novac u valuti USD od člana kriminalne organizacije, koji potiče od kriminalne djelatnosti i u više navrata vršili konverziju novca u poslovnim bankama na teritoriji Crne Gore stavljajući ga na taj način u legalne tokove,” kazali su iz Specijalnog tužilaštva.

Početkom septembra po nalogu Vukčevićeve u istoj istrazi uhapšene su četiri osobe, takođe zbog sumnje  da su članovi iste organizovane kriminalne grupe: Dejan i Violeta Bušković, Miloš Gvozdenović i Željko Pejović.

Svi su negirali  krivicu, objašnjavajući da nemaju veze sa liderom Pokreta za promjene i Nikolićem.

Tužiteljka   i njih, kao i ranije uhapšene Gordana Konatara, Dejana Vujisića,  Željka Šćepanovića, sumnjiči da su prali novac po nalogu šefa PzP-a i Nikolića.

Medojević je ranije saopštio  da se glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić stavio iznad Ustava i zakona i da “dijeli neku svoju pravdu po aršinima braće (Mila i Aca) Đukanović i mafije”.

To je kazao nakon što su uhapšeni Dejan i Violeta Bušković,  Gvozdenović i  Pejović, za koje tvrdi da ih ne poznaje.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com