Izgovor Dragomanovića je mizeran pokušaj pranja sebe - Volim Podgoricu

Izgovor Dragomanovića je mizeran pokušaj pranja sebe  

Demokrate  su najoštrije osudile prijetnju: “Jokića ne treba štedjeti, nego ga linčovati. Nije svako Ture za vezira!”, koju je u komentaru zvanične FB stranice Savjeta mladih DPS-a, početkom avgusta, izrekao funkcioner kotorskog odbora DPS-a i doskorašnji menadžer Opštine Kotor, Srđan Dragomanović, na račun predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića.

Saopštenje prenosimo u cjelosti

Jokića ne treba štedjeti, nego ga linčovati. NIJE SVAKO TURE ZA VEZIRA! – prijetnja je koja je u komentaru zvanične Fejsbuk stranice Savjeta mladih DPS-a, početkom avgusta, izrečena na račun predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića. Nakon što je sam priznao, sada se zna da je ovu gnusnu prijetnju izrekao niko drugi do funkcioner kotorskog odbora Demokratske partije socijalista i doskorašnji menadžer Opštine Kotor, Srđan Dragomanović. Imajući u vidu način funkcionisanja i nepotističku mrežu kojoj su vični u DPS-u, da bi uopšte i došao do dvije navedene “titule”, imao je najbolju preporuku – Dragomanović je kumče Marije Maje Ćatović.

Demokratska Crna Gora još jednom oštro osuđuje navedenu prijetnju i jezik mržnje, koji je neprihvatljiv u Crnoj Gori, državi kandidatu za ulazak u EU, u 21. vijeku, u 2017. godini. Bez obzira što je pomenuto Majino kumče frustrirano padom vlasti i odlaskom u političku prošlost njegovog DPS-a i njegove kume, to mu nikako ne daje za pravo da poziva na linč bilo koje osobe, a naročito, budući da je iz Kotora, poznate multivjerske i multinacionalne sredine, nije prihvatljiv njegov nacionalistički ispad navođenjem kako „nije svako Ture za vezira“.

 PRIJETNJE JOKIĆU: Poruku napisao bivši gradski funkcioner!

 

Pri činjenici da su riječi koje je upotrijebio perfektno jasne svakome ko zna da čita, izgovor Dragomanovića kako je ova poruka pogrešno shvaćena i izvučena iz konteksta mizeran je pokušaj „izvlačenja fleka“ i pranja sebe od posljedica neprihvatljivog i kažnjivog postupka. A kakav bi to kontekst trebalo da bude po Dragomanoviću da bude pravi? Možda onaj koji je cijela Crna Gora čula kada je brat Duška Markovića prijetio likvidacijom novinaru Dana? Ili možda onaj kontekst u koji je drugi brat predsjednika Vlade smjestio svoju prijetnju mladim aktivistima Demokrata da će ih sve pobiti? Ipak, čini nam se da je Dragomanoviću najbliži kontekst prijetnje Gorana Stanišića zvanog Supica, šefa izbornog štaba OKG DPS u Mojkovcu, kada je ispred prostorija Demokratske Crne Gore u Mojkovcu predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću, generalnom sekretaru Partije Borisu Bogdanoviću i mojkovačkim Demokratama „obećao“ da će im bombu baciti.

Ukupna nervoza funkcionera i aktivista Demokratske partije socijalista koja je vidna u svakom kutku Crne Gore najbolji je pokazatelj stanja u kojem se nalazi ova organizovana kriminalna grupa. I Majino kumče i Supica i ostali vrlo su svjesni šta će značiti pad DPS-a za njihove privatne poslove i dilove, a naročito za poslove šefa nad šefovima, kao i za dalje poslovne aranžmane Duška Markovića koji je, bez sumnje, nalogodavac svih ovih prijetnji. Uostalom, od „šefa“ i njegovog zamjenika, koji je privremeno u stolici predsjednika Vlade, nismo čuli ni riječ osude brutalnih prijetnji kojima su Demokrate bile izložene od svog osnivanja, a koje su na intezitetu dobile u prethodnih nekoliko mjeseci. Jasno je – oni su naručioci ovakvog ogavnog ponašanja, pa je normalno da se slažu sa njime.

Da ne bude nedoumice, Demokrate se ne plaše, imamo sve veću podršku građana da obračun sa DPS-om dovedemo do kraja. Upravo iz razloga što znaju kakva ih sudbina čeka zbog svih nedjela koje su počinili za ovih 27 godina, funkcioneri DPS-a su ti koji su u strahu. Otuda i prijetnje, psovke i uvrede. No, sve to razumijemo. Kad preovlada strah od neizvjesne budućnosti koja neumitno stiže nakon izvjesnog političkog kraja, agresija i depresija je jedino što preostaje. Zavisno od karaktera osobe. Sveto je u depresiji, ovi ostali u agresiji. Bar dok su još na slobodi. No, uskoro će većina njih preći u depresivno stanje. Do tada, pljuštaće prijetnje, koje niko nije dužan da trpi, pa nećemo ni mi. Zato, i ovom prilikom pozivamo nadležne organe da smognu snage da izvedu na čistac slučajeve prijetnji koje smo uredno procesuirali i za koje smo podnijeli dokaze.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com