Početna » PG INFO » Aktuelno » Padobranstvo i jedriličarenje uvrstiti u tursitičku ponudu Podgorice

Padobranstvo i jedriličarenje uvrstiti u tursitičku ponudu Podgorice

Glavni grad je pouzdan partner u razvoju sporta i sportskog turizma, istaknuto je na današnjim sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića predstavnika Vazuhoplovnog saveza Crne Gore na čelu sa Esadom Šainovićem i  Zoranom Lakićem.

Na sastanku je istaknuto da je Padobransko prvenstvo Evrope koje je nedavno završeno u Podgorici bila odlična prilika i za promociju ovog sporta ali i čitave Crne Gore.

„Podgorica se i tu dokazala kao uspješan domaćin zahvaljujući prije svega Vazduhoplovnom sportskom savezu, koje je animiralo veliki broj takmičara, organizacija i klubova iz 26 zemalja svijeta. Efekte ovog takmičenja očekujemo i kroz kandidaturu Podgorice za domaćina Svjetskog prvenstva, ali i kroz turističku promociju našeg glavnog grada“ naglasio je gradonačelnik Stijepović. On je dodao da ga raduje činjenica da je Evropsko prvenstvo ocijenjeno kao uspješno od strane svih zvaničnih predstavnika, kako od samog kontrolora, takmičarskog žirija, glavnog sudije takmičenja tako i ambasadora koji su posjetili takmičare iz svojih zemalja. Gradonačelnik je sugerisao da bi trebalo ponudu koju ima Aeroklub „Špiro Mugoša“ uvrstiti u turističku promociju Podgorice.

Sagovornici su se saglasili da je takva ideja ostvariva i da imaju kapacitete da je realizuju.

„Imamo školske i sportske jedrilice, a Podgorica je, klimatski, idealna za tu vrstu sportskog turizma, sa blizu 300 sunačnih dana“ naglasio je Esad Šainović iz Vazduhoplovnog saveza. On je istakao da imaju kapacitete za mogućnost školovanja od početnih koraka do licence.

I Zoran Lakić iz Aerokluba „Špiro Mugoša“  navodi da je sljedeći korak profesionalizacija kluba.

U tom smislu planirane su i nove ponude kao što je obuka padobranstva, jedriličarstva, tandem skokovi, panoramski letovi…

Sve ovo će doprinijeti razvoju sportskog turzma i daljoj turističkoj promociji Podgorice, zaključeno je na sastanku.

Check Also

VRELO NA JADRANU! Seks usred dana na plaži, NISU HTJELI DA PRESTANU (VIDEO)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Priča o Urošu (13), Jovanu (5) i Ivanu (7) LOMI SRCA: Živjeli u olupini broda, sami se prahranjuju, a NIŠTA IM NE TREBA! (FOTO/VIDEO)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *